EA çalışanları FIFA 21 Ultimate Team kartlarını para karşılığı satma suçlamasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

EA çalışanları FIFA 21 Ultimate Team kartlarını para karşılığı satma suçlamasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 20:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Tüm dünyada akım haline gelen ve ciddi bir ekonominin de yaratıldığı FIFA 21 Ultimate Team kartları ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda FIFA 21 Ultimate Team kartlarının EA çalışanları tarafından el altından satıldığı öne sürülürken, milyar dolarlık Pazar bu iddialarla ciddi bir prestij kaybetti.

2020’de rekor gelir sağlamıştı!

FIFA 21 1.06 yaması yayımlandıFIFA 21 1.06 yaması yayımlandı

Oyuncuların kendi takımlarını oluşturmasına imkan sağlayan FIFA 21 Ultimate Team kartları, oyuna yenilik getirdiği gibi ciddi bir pazar da yaratmıştı. 2020 yılı için yapılan açıklamalarda 1.49 Milyar Dolarlık bir gelir açıklanmıştı. Ancak iddialar bu konuda EA’yı hedef haline getirdi. Farklı kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlarda, FIFA 21 Ultimate Team kartlarının 900 Dolar ile 2500 Dolar arasında değişen fiyatlarla satıldığı belirtiliyor. Üstelik iddialara oyun sektörünün öne çıkan siteleri olan Kotaku ve Eurogamer da dahil oldu. Açıklamalara göre kartlarda Ronaldo, Pele ve Zinedine Zidane gibi efsaneler bulunuyor. Üstelik Prime Icon Moments da satılıyor.

FIFA 21 Ultimate Team kartları neden satın alınıyor?

FIFA 21 Ultimate Team kartları en özel kartlar. Normalde oyuncuların normal paketlerden çıkaramayacağı değerli öğleler, bu Ultimate Team kartları ile elde edilebiliyor. Bu nedenle de internette özel bir şekilde ticareti yapılan, açık arttırmalara konu olan kart, oyunu oynayanlar tarafından çok değerli olarak görülüyor.

EA soruşturma başlattı?

Twitter’da gündeme gelen konuda herhangi bir çalışan ismi paylaşılmasa da EA çalışanları tarafından böyle bir ticaretin yapıldığı belirtildi. EA’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise iddialar ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.  Açıklamada soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtilerek “Bu tür davranışlar kabul edilemez ve iddia edilenlere hiçbir şekilde göz yummuyoruz." denildi.

İşte ortaya atılan iddia ile ilgili yapılan paylaşımlar;

 

 


FIFA 21 PC'de eski sürüm olarak sunulduFIFA 21 PC'de eski sürüm olarak sunuldu

PAYLAŞ