E3 oyun fuarı hacklendi! - Haberler - indir.com

E3 oyun fuarı hacklendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-05 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yıllardır geleneksel olarak gerçekleştirilen E3 oyun fuarı, adından da anlayacağınız üzere oyuncuları için ayrı bir öneme sahiptir. Oyuncular tarafından büyük ilgi gören bu fuar basın tarafından da yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Söz konusu bu önemli fuar bu yıl bir güvenlik skandalı ile karşı karşıya kaldı. Elde edilen bilgilere göre E3 etkinliği hacklendi ve fuara katılım gösteren gazetecilerin kişisel bilgileri sızdırıldı. 

E3 etkinliğinin resmi internet sitesinde yer alan güvenlik açığı nedeniyle, etkinliğe katılım göstermiş olan 2.000'i geçkin katılımcının kişisel bilgiler, site vasıtası ile sızdırıldı. Etkinliğe katılım gösteren kişilerin, isim, soyisim, ev ve iş adresi, cep telefonu numarası ve buna benzer kişisel bilgiler etkinliğin internet sitesinde barınıyordu. Yaşanan güvenlik zafiyeti sebebiyle katılımcıların kişisel bilgileri sızdırıldı. Adeta gündemde skandal yaratan güvenlik zafiyetini fark eden gazeteci Sophia Narwetz, sızıntıyı gösteren bir videoyu kendi kişisel YouTube kanalı üzerinden yayınlayarak bunu dünyanın duymasını sağladı. 

Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre, sızdırılan kişisel bilgilerin içerisinde ülkemizde görev yapan gazetecilere ait bilgiler de yer alıyordu. E3 etkinliğine katılım gösteren kişilerin listesi kısa bir süre içerisinde site üzerinden kaldırılmış olsa da medya da oldukça büyük ses getirmeyi başardı. Söz konusu bu fuar yetkilileri tarafından yapılan konu ile ilgili açıklamada, site üzerinden tespit edilen ve katılımcıların kişisel bilgilerinin sızdırılmasına yol açan güvenlik probleminin kısa süre içerisinde tespit ederek kapatıldığının bilgisini verdi.  Oyuncuların büyük ilgi ile karşıladığı E3 etkinliğinin bu şekilde bir olay yaşaması oldukça olumsuz bir durumdur. 

 

 





PAYLAŞ