E3 fuarı tamamen iptal edildi! - Haberler - indir.com

E3 fuarı tamamen iptal edildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu sene Corona virüsü nedeniyle ertelenen E3 etkinliğinin bu yıl ileri bir tarihte düzenlenmeyeceği duyuruldu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan corona virüsünün yarattığı tehdit pek çok etkinliğin ertelenmesine ya da iptal edilmesine neden olmuştu. O etkinliklerden biri olan dünyanın en büyük oyun fuarı E3’ün bu yıl ileri bir tarihte düzenlenmesi bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla fuarın önümüzdeki sene Haziran ayının ortasında düzenleneceği açıklandı.

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Geçtiğimiz ay yapılan açıklamada The Entertainment Software Association, E3 2020 etkinliğinin bu sene belirlenen tarihte yapılmayacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz gün yeni bir açıklama yapan ESA gelecek yıla ertelenen etkinliğin 15-17 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. 

ESA gelecek sezene düzenlenecek etkinlik için “Yeniden hayal edileceğini” ifadelerini kullandı. Bu sene düzenlenecek etkinlikte önemli değişiklikler yapmayı planlayan ESA, bu planlarını seneye ertelemek zorunda kalmış gibi görünüyor.

E3 2020 online ortama taşınmayacak!

Etkinlik ertelenmeden önce Sony ve Ubisot gibi dev oyun şirketlerinin bu sene düzenlenecek olan E3 fuarına katılmayacağını açıklaması bu seneki fuarın sektörle ne kadar ilgili olacağı sorusunu akıllara düşürmüştü.

Ardından koronavirüs engeline takılan organizasyonun fiziksel bir lansan yerine online platforma taşınacağını ve yeniliklerin duyurulacağı açıklansa da, sonrasında bu konu hakkında herhangi bir açıklama gelmemişti.

Yılın en büyük oyun fuarı E3 2020’de neler tanıtılacak?

Microsoft ve Ubisosft ise kendi etkinliklerini düzenlemeyi tercih ettikleri yönünde bir açıklama yapmıştı. Diğer bir yandan IGN’de “Summer of Gamming” etkinliği yapmayı düzenlediğini açıklamıştı. Bu etkinlikte Square Enix, Sega, 2K, Amazon, Google, Devolver Digital ve THQ Nordic gibi şirketlerde yer alacak. E3’e azalan ilgiliyi göz önünde bulundurursak sektörde büyük bir boşluğu doldurması planlanan bu etkinlik ilerleyen yıllarda önemini arttırabilir gibi duruyor.


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ