E3 2021 bu sene dijital olarak düzenlenecek - Haberler - indir.com

E3 2021 bu sene dijital olarak düzenlenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının en büyük ve en kapsamlı fuarlarından biri olan E3 geçtiğimiz sene pandemiden dolayı iptal edilmişti. E3 2021 hakkındaki detaylar ise sabah saatlerinde belli oldu. E3 2021 bu sene dijital ortamda düzenlenecek.

Oyun dünyasının merakla beklenen etkinliklerinden biri olan E3 2021 için planlama hazırlıkları başladı. ESA geçtiğimiz sene düzenlemeyen etkinlik için bu yıl kolları erken sıvadı. Geçtiğimiz sene Covid-19 pandemisi pek çok etkinliğin düzenlenememesine neden olmuştu. Bu tip etkinliklerle dijital platformlara alışık olmamız da bu ertelenmenin bir nedeniydi. Günümüzde her şeyin dijital ortama taşınmış olması ve pandeminin etkilerini hala sürdürmesi nedeniyle etkinliklerde dijital ortamdaki yerlerini yavaş yavaş almaya başladı. E3 etkinliğini bu senede ertelemek isteyen ESA’da bu yöndeki planlarını yaparken ince eleyip sık dokuyor.

Dünyanın en büyük oyun fuarı E3 2020 iptal edilebilir!Dünyanın en büyük oyun fuarı E3 2020 iptal edilebilir!

E3 2021 nasıl olacak?

Bir yandan normalleşmenin bir yandan da üçüncü mutasyonun konuşulduğu bu günlerde ESA işini şansa bırakmayarak etkinliği bu yıl dijital olarak gerçekleştirecek. Konuyla ilişkili açıklama yapan ESA oyuncuların güzel bir deneyim yaşaması için sıkı çalıştıklarını belirtti. 15 - 17 Haziran tarihleri arasında düzenlenen bir etkinlik olacağı gözüküyor. 14 Haziran'da da bir açılış gecesi düzenlenmesi bekleniyor. Ayrıca dernek planlamanın yapımı sırasında oyun üreticilerinden ve dağıtıcılarından öneriler aldıklarını açıkladı. Bunun yanı sıra etkinlik esnasında oyunların demolarının oyuncular tarafından oynanabilmesi için de oyun mağazalarıyla ilgili çalışmalarında devam ettiği belirtildi. Ancak tüm bunlara rağmen E3 2021 bazı oyun şirketleri gibi çok da verimli geçmeyebilir.

E3 2020 resmi olarak iptal edildi!

Çünkü ESA etkinliğe katılım için ciddi miktarda para talep etmeyi planlıyor. Bu durum henüz netleşmemiş olsa da ESA’nın bu stratejisinin altında yatan nedenin geçtiğimiz sene düzenlemeyen etkinliğin finansal kaybını bir miktar giderme çabası olduğu düşünülüyor. Lakin şirket fiyatları beklenenin üzerinde tutarsa bazı oyun şirketlerinin fuardan çekilme ihtimali de bulunuyor. Bu noktada şirketin yaptığı stratejinin ne kadar geçerli olacağı da bir muamma. Oyuncular için bu konuda herhangi bir detay belli değil ancak geçtiğimiz sene yaşanan kayıp nedeniyle dijital etkinliğin biletli olması sürpriz olmayacak gibi duruyor. ESA’nın bu sene nasıl bir etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinliğin oyun dünyasını mutlu edip edemeyeceğini ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz.


E3 2020 resmi olarak iptal edildi!E3 2020 resmi olarak iptal edildi!
E3 fuarı tamamen iptal edildi!E3 fuarı tamamen iptal edildi!

PAYLAŞ