E3 2019 Fuarında Zombie Army 4: Dead War Duyuruldu - Haberler - indir.com

E3 2019 Fuarında Zombie Army 4: Dead War Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 18:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple'ın gözde ürünü iOS 13'ün genişletilmiş NFC'si Japon kimlik kartlarını destekleyecek nitelikte güçlendirilecek. iPhone ürünleri, Japonya'da Android ürünlerine nazaran çok daha fazla tercih ediliyor. 

iOS 13'lerin genişletilmiş NFC'si Kapon kimlik kartlarını destekleyecek

Dünya devi Apple, NFC sisteminin özelliklerini iOS 13 ile beraber daha da genişletiyor. iOS 13 sisteminin genişletilmiş NFC sistemi Japon kimlik kartlarını destekleyecek düzeyde olacak. Bilindiği üzere Japonya'da Android cihazlara nazaran Apple ürünleri daha çok tercih ediliyor. Apple buna karşılık, iOS 13'ün genişletilmiş NFC sistemini Japon kimliklerini destekleyecek nitelikte yeniliyor. Söz konusu bu yenilikler Japon kimlik kartlarını desteklediği için özellikle de Japonlar tarafından çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

iOS 13 ile Gelebilecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelebilecek Özellikler

iOS 13 sisteminde diğerlerine göre daha az ilgi gören özelliklerden birisi de, 2014 yılında Appla Pay özelliği ile beraber gelen ve ilk kez iPhone cihazlarda kullanılmaya başlanan fakat, Android akıllı cihazlar ekosisteminde daha da yaygın bir şekilde tercih edilen NFC özelliklerine yönelik daha da genişletilmiş bir destek olarak değerlendiriliyor. Bu sistem sayesinde iOS 13 ile çalışan iPhone'lar bazı resmi evraklarda yer alan NFC etiketlerini kolaylıkla tarayacak ve hafızaya alabilecek. Bunun ilk örneğini ise şu an için sadece Japonların kullanmış oldukları kimlik kartlarını taraması ile göreceğiz. Özellik şu an için sadece Japonları ilgilendiriyor olsa da gelecek süreçte daha gelişmiş bir boyut kazanacak gibi gözüküyor. 

Japonların şu an kullanmış oldukları bu kişisel kimlik kartları yeni sayısal kimlik kartları sistemi ile beraber ilk kez 2015 yılında karşımıza çıkmıştı. Japonya'da yaşayan tüm Japonlar için yaygın olarak kullanılmaya çalışılan bu özel kimlik kartları sayesinde vergilendirme sistemi başta olmak üzere, birçok idari kurumda kullanılmak amacıyla kullanılan kağıtlar üzerinde bu kimlik numaraları yer alacak. Japonya'da kullanılan bu özel Japon kimlik kartları, kullanıcıların kişisel bilgilerini akıllı cihazlarında saklamak için, yeni bir hükumet tarafından geliştirilen bir uygulama tarafından okunan NFC etiketine de sahiptir. Bazı Android işletim sistemli akıllı cihazlar halihazırda bu sistemi destekliyor fakat Japonya'da iPhone ürünlerinin Android'lerden daha fazla tercih edilmesi sebebiyle ve bunun yanı sıra aynı zamanda iOS'un yeni sürümlerinin sahip olduğu bazı geniş kabul oranları sayesinde söz konusu bu özellik Japonlar için çok daha ilgi çekici bir hal aldı. 

Apple ürünlerinin ülkede daha fazla kullanılması sebebiyle genişletilmiş NFC sistemi kullanılarak Japon kimlik kartlarında kullanılan sayısal veriler ile beraber kullanıcıların kişisel verileri akıllı cihazlara aktarılacak. Kişilere özel olarak hazırlanan bu kimliklerin üzerinde bir takım sayısal veriler yer alıyor. iOS 13 ile beraber desteklenecek olan NFC özelliği bu sayısal verilerden faydalanarak kullanıcıların verilerini uygulama içerisinde saklayacak. Söz konusu bu özellik Japonya'da bazı Android işletim sistemli akıllı cihazlarda kullanılıyor. Fakat iOS;'un ülkede daha popüler bir kitleye sahip olması nedeniyle bu özellik Japon halkını sevindirmeye yetecek düzeyde içerikler ile çalışacaktır. 

 

 


iOS 13 ile Gelecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelecek Özellikler
iOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli OlduiOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!

PAYLAŞ