E-Ticaret'in Pazar Payı 50 Milyar Lira Sınırında - Haberler - indir.com

E-Ticaret'in Pazar Payı 50 Milyar Lira Sınırında

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 11:10:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Akıllı Telefonlar

Pek çok alanda yaşanan dijital dönüşümün en karlı çıkan sektörlerinden biri kuşkusuz e-ticaret oldu. Dijitalleşme ile birlikte insanların satın alma tercihleri de online platformlara yönelmeye başladı. Yükselen e-ticaret trendleriyle birlikte sektör 2017 senesini yaklaşık 43 milyar liralık pazar payı ile kapatmıştı. 2018 senesinde ise bu miktarın 50 milyar seviyesine ulaşması bekleniyor. Böylece sektör Türkiye pazarının önemli aktörleri arasında ciddi bir rol kazanıyor.

1997 yılından beri ülkemizde var olan e-ticaret sektörü son senelerde altın çağını yaşıyor. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİAD) tarafından aktarılan bilgilere göre ülkemizdeki 54 milyon internet kullanıcısından 6 milyonu, 2017 senesinde online alışveriş yaptı. Bu oran ile birlikte sektörün pazar payı 42.6 milyar lira olarak kaydedildi. E-ticaret sektöründe yaşanan ürün ve kampanya çeşitliliği göz önünde tutulduğunda ise sektörün 2018 yılının sonunda 50 milyar liralık bir pazar hacmi elde etmesi bekleniyor. 

E-Ticaret'e Chat Tabanlı Müşteri Desteği GeldiE-Ticaret'e Chat Tabanlı Müşteri Desteği Geldi

E-Ticaret Sektörünün Gücü Mobilde

Yapılan araştırmalara göre e-ticaret sektörü trafiğinin yüzde 70'lik kısmını mobil üzerinden sağlıyor. Kullanıcıların telefonları üzerinden online platformlara kolaylıkla ulaşabiliyor olması sektörün gücünün artmasıyla da doğrudan orantılı. Ülkemizdeki akıllı telefon kullanımını da göz önünde tuttuğumuz zaman sektörün bu denli ivme kazanması gayet normal karşılanıyor. 

Yapay Zeka Müşteri Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyor

Günümüzde müşteriler bir ürüne baktığı zaman, benzer ürünlerle veya aynı ürünün farklı fiyatlarıyla karşılaşabiliyor. Bu süreçler belirli veri algoritmaları üzerinden geliştiriliyor. İnsanlar sürekli ihtiyacı olan ürünlerle karşılaştıkları için online alışveriş daha verimli bir seviyeye taşınıyor. 

Amazon'dan Beklenti Büyük

Dünyanın e-ticaret devi olan Amazon geçtiğimiz ay Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Şirket şu an için ülkemize yönelik ürün yelpazesini kısıtlı tutsa da, bu pazara temkinli yaklaşma stratejisi olarak yorumlanıyor. Amazon'un ilerleyen süreçte Türkiye pazarında önemli bir aktör olması ve yerel e-ticaret merkezi haline gelmesi bekleniyor. 




Hepsiburada E-ticaret Zirvesi gerçekleştiHepsiburada E-ticaret Zirvesi gerçekleşti
E-Ticaret sitenizin güvenli görünmesini sağlayınE-Ticaret sitenizin güvenli görünmesini sağlayın
LC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtıLC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtı

PAYLAŞ