E-ticaret sitesi Alibaba Çin engeliyle karşı karşıya - Haberler - indir.com

E-ticaret sitesi Alibaba Çin engeliyle karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-30 17:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

E-ticaret devi Alibaba Çin engeline takıldı. Alipay ödeme sisteminin bir finans şirketi gibi davranarak kredi ilişkisi içerisine girmesini istemiyor.

Yabancı kaynaklı şirketlerin ülkesindeki faaliyetlerini sürekli kontrol altında tutmak istemesiyle sıklıkla gündeme gelen Çin bu kez trilyon dolarlık Alibaba şirketine kafayı taktı. Çin yetkilileri ülkelerinde Alibaba’nın daha fazla büyümesi istenmiyor.

e-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyore-Ticaret Sitesi Olan Alibaba ve Aliexpress'e Vergi Zorunluluğu Geliyor

Aslında Alibaba holdinginin yaşadığı sorunların ana nedeni daha çok daha Alipay gibi duruyor. Mobil ödeme sistemi olarak faaliyete geçen Alipay ticaret platformunun da etkisiyle oldukça kısa bir süre içinde Çin’deki en büyük ödeme platformu oldu. Ancak Jack Ma Aliplay’ı sadece ödeme platformu olarak devam ettirmek istemeyince Çin’in tepkisini çekti. Aliplay kısa sürede birikim platformu, borçlanma, sigorta ve sağlık yönetim servisleri gibi farklı alanlara yayıldı ve yine kısa bir sürede bu alanların güçlü platformlarından biri oldu.

Alibaba holdingin tek başına bu kadar büyümesi de diğer sektör rakiplerini özellikle de bankaları oldukça rahatsız etti. Çin’deki büyük bankalar bir süredir Alibaba’nın kanunsuz olarak para saçtığı iddiasıyla şirket hakkında düzenleme kurumlarına şikayette bulunuyordu.

Ali Baba 11.11'de kendi rekorunu kırdı!

Konuyu dikkate alan otorite kurumları dün şirketi sözlü ve yazılı olarak uyardı. Yetkililer Ant Group olarak faaliyet göstermekte olan finans koluna uyarı göndererek çekirdek yapısına yani normal ödeme platformuna geri dönmesini istedi.

Jack Ma finansal işleri tek bir şirkette mi toplayacak?

Bu uyarıdan kısa süre sonra resmi açıklama yapan Jack Ma ise tüketici haklarını korumak ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek adına yetkili kurumlarla iş birliği yaparak, sorun teşkil eden konularda anlaşmaya çalışacaklarını dile getirdi. Konuyla ilgili şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre şirket yakında finansal bölümlerini bir şirkette toparlayarak bankacılık düzenlemelerine tabi olmak için büyük bir hamle yapacak.

Jack Ma ile ilgili yapılan hamleler ilk değil. Ancak şirket hakkındaki tek itirazlar bu konuda değil. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Ant grubunun borsaya açılma hamlesi engellenmiş ve internet devine tekel oluşturma suçlamasından bir soruşturma açılmıştı. Bu soruşturma hala devam etmekte. Çin yetkilileri şirketin finansal atılımlarının önündeki engelleri kaldırmaya pek niyetli gibi görünmese de bu konu hakkındaki gelişmeleri ilerleyen günlerde göreceğiz.


E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!
Alibaba ikinci katlanabilir ekran patentini aldıAlibaba ikinci katlanabilir ekran patentini aldı

PAYLAŞ