E -posta yoluyla gelen tuzağa dikkat! - Haberler - indir.com

E -posta yoluyla gelen tuzağa dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 16:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji gelişmesi ile beraber bizim ülkemizde olan bir gelişmeyi anında dünyanın öbür ucundaki ülke haberdar olabiliyor. Haberdar olabildiği gibi aynı zamanda sizin hakkınızdaki bilgilere de rahatlıkla ulaşabiliyor. İnsan hayatını kolaylaştırmaya yarayan ve bunu da başaran teknoloji, ne yazık ki siber saldırılar ortamının da bir başka boyutu haline geldi. Güvenlik güçleri ise bu anlamda yapılan çalışmalara ağırlık vererek siber saldırların önüne geçmeye çalışıyor. 

Sizin fotoğrafınızın olduğu fotomontaj görüntüler atıyorlar

Teknolojinin gelişmesi ile beraber yeni yöntemler geliştirmeyi de ihmal etmeyen hackerler, artık günümüzde kişilere e-posta göndererek kişilerin kişisel bilgilerinin yanı sıra o kişiye ait uygunsuz fotoğraf ve görüntülerinin ellerinde olduğu yalanını söyleyip, kişilerden para koparmaya çalışıyorlar. Kişilere verdikleri iban numarasına anında parayı yatırmalarını isteyen bu siber korsanlar, yatırmadıkları taktirde görüntüleri internet üzerinden yaymakla tehdit ediyorlar. Hatta dolandırdıkları kişileri inandırmak için ise kişinin fotoğrafı olan fotomontajları kişilere gönderebiliyorlar. Bu yöntem sayesinde birçok kişiden para alan hackerlar, aynı kişiyi defalarca kez dolandırdıkları da saptandı.

Dolandırıcılar şirketleri de dolandırmak için yöntem geliştirdiler

Polisin araştırma yaparak öğrendiği bir diğer soygun işlemi ise büyük şirketler için kurulan soygun sistemi daha var. Siber korsanlar özellikle firmatların mali kayıtlarının tutulduğu sisteme virüslü e-posta atarak, mali kayıtların tutulduğu sisteme girmeye çalışıyorlar. Bu yöntem sayesinde hackerlar mali kayıtların tutulduğu sisteme girerek o sistemin şifresini değiştiriyorlar. Şifresi değişen mali kayıtların bulunduğu sistemi geri almak isteyen şirketler ise bu dolandırıcılara yüklü miktarda para ödeyerek geri almaya çalışıyorlar. 

 

 





PAYLAŞ