E-posta Güvenliği Parolanızla Bitmiyor - Haberler - indir.com

E-posta Güvenliği Parolanızla Bitmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 19:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sistem Gereksinimleri

Teknolojinin git gide gelişmesi, hayatımızı her anında aktif bir şekilde rol oynaması ve daha bunlar gibi çok sebepten dolayı kullandığımız sistemler zaman zaman güvenlik açığını ortaya çıkarabilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak adına çeşitli önlemler almalı ve yönlendirmelere kulak vermelisiniz. Örneğin, e-posta adresinizin parolası güvenlik açısında yeterli mi değil mi? Elbette ki güçlü bir parola iyi bir başlangıç olabilir fakat daha sonrası için emin değiliz. E-posta hemen hemen herkesin günlük yaşantısında sıklıkla kullandığı bir haberleşme ağıdır. Özellikle kişisel bilgilerimizin güven içerisinde depolanması için e-posta'nızın güvenlik seviyesini artırmanız gerekiyor. 

Gmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verinGmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verin

Sadece parola e-postanızı koruyor mu?

Bu sorunun yanıtı bir çok kişinin kafasını karıştırsa bile cevap çok da zor değildir. Güvenlik için sadece parola yeterli değildir. E-posta, hesaplarına erişim sağlama konusunda size yardımcı olurken aynı zamanda mesaj içeriklerinizi korur, kimlik doğrulama işlemlerini yaparak kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak niteliktedir. E-posta adresinizi kendiniz yönetiyorsanız ihtiyacınıza göre güvenlik açısında çeşitli önlemler alarak e-postanızı çok daha güvenli hale getirebilirsiniz. Sadece bir şifre bunun için yeterli değildir. Bir takım yöntemleri de uygulayarak e-posta adresinizi dış gözlere karşı çok daha korunaklı bir hale getirebilirsiniz. 

E-posta mesajlarınızın güvenliğini sağlayın

Kişiye özel e-posta gönderme işlemlerinizde mesajlarınızın dış gözlerden saklandığından emin olmanız gerekiyor. Gerek iş evrakları, gerek özel mesajlar, gerekse çeşitti kişisel dosyalarınızı sakladığınız e-postanızı bir kaç adımla çok daha korunaklı bir hale getirebilirsiniz. Bunlardan biri de mesajlarınızın güvenliğini sağlamaktır. Taşıma seviyesi denilen mesajların güvenlik düzeyini artırma işlemini zarfın içerisine mektup koymaya benzetebiliriz. Mesajlarınızın farklı kişiler tarafından okunmasını istemezseniz mesajları güven içerisinde gönderme seçeneğini değerlendirin. Bunun yanı sıra aynı zamanda mesajlarınızı uçtan uça şifreleme seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Uçtan uça şifreleme, gönderdiğiniz mesajın ağa girmeden önce kaynakta şifrelenmesine denir. 

Uygun içeriğin alınması

E-postanıza hiç istemediğiniz yerlerden her an mesaj gelecektir. Özellikle internet sitelerinde yaygın bir şekilde e-postanız varsa, reklam amaçlı mesajlar ile karşılaşacaksınız. E-posta adresini çok daha kullanışlı hale getirmek ve zaman zaman kötü sonuçlar doğuracak olan bu gereksiz mesajların engellenmesini isterseniz  filtreleme seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu sistemi kişiler uygulayabileceği gibi daha çok büyük firmalar tercih etmektedir. Kara liste olarak bilinen kötü amaçlı spam mesajlarının engellenmesi için kişisel filtreleme seçeneğinden faydalanın. 

Hesabın üst düzey korunması 

Yukarıda saydığımız gibi birbirinden farklı seçenekler ile e-posta adresinizi koruma altında kullanabilirsiniz. Özellikle kimlik doğrulama seçenekleri konusunda kullandığımız e-posta adresimizi gelişmiş yöntemler ile yabancı gözlerden saklayabilirsiniz. Çok aşamalı güvenlik sistemi sayesinde e-posta adresimizi çok daha etkili bir şekilde koruma altına alabiliriz. Belirttiğiniz kişi olduğunuzu kanıtlamak yerine çok katlı kimlik doğrulama seçeneğini değerlendirin. Sizde yöntemlerin her birini kullanarak e-posta adresinizi ve içerikleri de kolaylıkla güven altında kullanabilirsiniz. 

 

 


Gmail'in Sağ Tık Menüleri Daha Detaylı Hale GeliyorGmail'in Sağ Tık Menüleri Daha Detaylı Hale Geliyor
Gmail Uygulamasına Diğer E-posta Hesapları nasıl eklenir?         Gmail Uygulamasına Diğer E-posta Hesapları nasıl eklenir?         
Gmail yapay zeka ile günde 100 milyon maili engelliyorGmail yapay zeka ile günde 100 milyon maili engelliyor

PAYLAŞ