E-Posta Almayan Gmail Nasıl Düzeltilir? - Haberler - indir.com

E-Posta Almayan Gmail Nasıl Düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-07 15:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Gmail, dünyanın en popüler e-mail servislerinden birisidir. Google tarafından yönetilen ve hizmete sunulan servis, aynı zamanda arka plandaki tüm çalışmaları da benzer şekilde şirket tarafından sağlanmaktadır. Ancak yanlış yapılan yapılandırmalar ya da farklı etkenler, e-mail servisinin normal bir şekilde çalışmasını engelleyebilmektedir. Bu tür durumlarda “E-Posta Almayan Gmail Nasıl Düzeltilir?” adımlarının takip edilmesi gerekir.

E-Posta Almayan Gmail Nasıl Düzeltilir?

İşte e-posta almada sorun yaşanan Gmail’de yapılabilecek kontroller.

Google'ın Sunucularını Kontrol Etme

Google sunucuları bakım veya planlanmamış aksaklıklar nedeniyle kapanabilir. Gmail’de yaşanan hatalar, bu sorunlardan kaynaklanabileceğinden dolayı Google'ın sunucularında herhangi bir hata olup olmadığı öncelikle kontrol edilmelidir. Bunun için bir kendinize bir test maili göndererek kolayca servisi test edebilirsiniz. Eğer sunucu kaynaklı bir sorun yoksa diğer adımlara geçmeniz gerekir.

Spam Dosyanı Kontrol Etme

Mail bekleyen kullanıcılar, gelen mailleri spam bölümünde de kontrol etmelidir. Bazı mailler, filtreye takılarak spamda yer alabilir. Spam bölümünde kontrol yaparak mailin burada olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Çöp Kutusunu Kontrol Etme

Bazı durumlarda hata ile farkında olmadan mailler silinebilir. Bu tür durumlarda çöp kutusuna göz atmak da çözüm olabilmektedir. Ayrıca kullanılan virüs yazılımları mailleri otomatik olarak da silebilmektedir.

Gmail Uygulamasını Güncelleme

Özellikle cep telefonlarındaki Gmail uygulamasında hata yaşanıyorsa, güncelleme kontrolü ya da uygulamayı sıfırlama ve yeniden yükleme adımları takip edebilir. Eski bir Gmail uygulaması, senkronizasyon hatalarına ve bazı e-postaların kaybolmasına neden olabilir.

Farklı Tarayıcı Kullanma

E-postan için geçici süreli de olsa tarayıcı kaynaklı hatalar yaşanabilir. Bu tür durumlarda farklı tarayıcılar üzerinden servisin test edilmesi gerekir. Google Chrome, Firefox, Safari ve Microsoft Edge üzerinden yapacağınız kontrollerde sorunun devam edip etmediğini kolayca öğrenebilirsiniz.

Gmail'i Bilgisayarda Deneme

Telefon ve tablette alınan bu hatalarda Gmail'i bilgisayardaki tarayıcı üzerinden denemek de sorunun kaynağının bulunmasını sağlar.

Oturumu Kapatma ve Hesabı Yeniden Açma

Gmail hesabınızdan çıkış yapıp tekrar oturum açmak, Gmail'in Google sunucularıyla yeniden bağlanmasını sağlar. Böylece sıfırlanacak eşitleme ile birlikte alınamayan mailler, alınmaya başlanabilir.

Belirtilen durumların dışında telefonlarda hafıza alanı, filtre ayarları, Gmail e-posta yönlendirme ayarları kontrolleri de çözüm getirebilir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ