e-Duruşma dönemi resmen başlıyor, duruşmalar dijital ortama taşınıyor - Haberler - indir.com

e-Duruşma dönemi resmen başlıyor, duruşmalar dijital ortama taşınıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Salgın dönemi boyunca pek çok meslek yaşanan mecburi değişime ayak uydurmak durumunda kaldı. Evden çalışma çalışma sistemine geçiş yapa ofis çalışanlarının yanı sıra dersler de dijital ortama geçiş yaptı. Geçtiğimiz günlerde bekleyen duruşmaların da dijital ortama aktarılması için e-Duruşma dönemi için denemeleri başlatan Adalet Bakanlığı, söz konusu sistemin pilot olarak uygulanıp, yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor.

e-Duruşma dönemi resmen başlıyor

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlıyor ve 31 Ağustos’ta sona eriyor. Dolayısıyla 1 Eylül'den itibaren yeni adli yıla giriş yapılıyor. Bu kapsamda Bu kapsamda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şu sözlerle yeni sisteme vurgu yaptı:

Yerli Twitter Yaay yayına girdiYerli Twitter Yaay yayına girdi

Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden e-Duruşma’nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem de olacaktır.

Bakan Gal, yeni adli yıla giriş yapılırken, e-Duruşma için de test sürecinin başarı ile devam ettiğini ve bu adli yılda pilot olarak uygulanan bu sistemin daha da yaygın bir hale geleceğini ifade etti.

Geçtiğimiz sene açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bu yıl da yol haritası olacağı belirtiliyor. Buna ek olarak İnsan Hakları Eylem Planı dönemi başlıyor. Yeni infaz hakimliği uygulamasının hayata geçeceği 2020-2021 adli yılda, aynı zamanda asliye cezada Cumhuriyet savcısı döneminin de başlayacağı aktarılıyor.

e-Duruşma tam olarak ne demek oluyor?

Bu sistem ile artık avukatlar farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden video konferans yöntemi ile katılabiliyor. Yazılımı Adalet Bakanlığındaki mühendisler tarafından tamamlanan e-Duruşma sisteminin ilk testi Ankara Batı Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Söz konusu sistem diğer iller için de yakında denemeye alınacak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ