e-Devlet'ten bir bomba daha: Miras sorgulama - Haberler - indir.com

e-Devlet'ten bir bomba daha: Miras sorgulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 19:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

E-Devlet sorgulama sistemine yeni içerikler eklenmeye devam ediyor. Hatırlarsanız soy ağacı sorgulama seçeneği platforma getirilmiş ve çok yoğun bir ilgi görerek site ziyaretçi rekoru kırmıştı. Şimdi ise bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığını öğrenebileceğiniz yeni bir sistem aktif oldu. E-Devlet üzerinde 'Mirasçılık Belgesi' adı altında bulunan bu yeni özellik ile kolay bir şekilde sorgulama gerçekleştirebileceksiniz.

E-Devlet uygulamasına soy ağacı sorgulama sistemi sonrasında '1853-1928 dönemine ait şehit bilgisi sorgulama' seçeneği de getirilmişti. Şimdi ise 'Mirasçılık Belgesi' hizmetine E-Devlet uygulaması üzerinden erişebileceksiniz. 6 Mart tarihinde hizmete sunulacak olan bu yeni içerik ile ölüm tarihi 1990 ve sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebi UYAP gereği zorunlu bir hal alacak. Yeni E-Devlet miras sorgulama sistemi için yapılan açıklama ise şu şekilde ;

"Yargı birimlerinden alınan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' ve Mirasçılık Belgesinin İptali' kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

Sizlerde 6 Mart tarihinden itibaren E-Devlet uygulamasına giriş yaparak miras sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ