E-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha Geldi - Haberler - indir.com

E-Devlet'e İki Yeni Hizmet Daha Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde birçok sistemin dijital platforma geçmesi ile beraber E-devlet üzerinden vatandaşlar birçok işlerini halletmeye başladılar. Hala geliştirilmeye devam edilen E-Devlet sistemi için herkesin kullanabileceği iki yeni hizmet daha kullanıma sunuldu. Altyapı olarak genişlemeye devam eden E-Devlet sunmuş olduğu hizmetler ile kullanıcıların mobil ve bilgisayarları üzerinden çok basit bir şekilde birçok işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Son olarak bu sisteme geçtiğimiz günlerde bir Halk Kütüphaneleri ile alakalı özellik kullanıma sunulmuştu. Şimdi söz konusu bu sisteme iki yeni özellik daha eklenmiş oldu.

E-Devlet Yenilikleri

E-Devlet Üzerinden Alabileceğiniz HizmetlerE-Devlet Üzerinden Alabileceğiniz Hizmetler

Gelen iki yeni servise göz atacak olursak ilki Sürücü Belgesi Başvuru Durumu Sorgulama hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Bu hizmet üzerinden kendi adınıza  ya da bir kişi adına yapılan sürücü belge başvurularının sorgulanması mümkün olacak. Gelen bir başka yeni hizmette ise Pasaport Başvuru Durumu Sorgulama hizmetini görüyoruz. Bu hizmet üzerinden de yine kendi adınıza yada velisi olduğunuz bir kişi adına yapılan pasaport başvuru işlemlerini kontrol edebilir ve durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Ancak bu hizmetlere erişebilmek için E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Peki E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet şifresini almak için çeşitli yollar bulunuyor. PTT Merkezleri üzerinden şifrenizi içeren bir zarfı TC numaranız ile almanız mümkün oluyor. PTT bu işlem için 2 TL gibi bir ücret kesiyor. Şifrenin kaybedilmesi durumlarda ise yine PTT üzerinden şifreyi yenilemek mümkün oluyor. Ancak şifre kaybedilme veya unutulma durumlarında PTT’nin 4 TL ücret karşılığında bu işlemi gerçekleştirdiğini hatırlatalım. Ayrıca E-Devlet sistemine mobil bankacılık ve e-posta kayıtları da gerçekleştirerek giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminin geliştirilerek kullanıcılar için birçok servise daha kavuşması bekleniyor. Bakalım yakın zamanda ne gibi yenilikler göreceğiz.


E-Devlet Üzerinden Alabileceğiniz Hizmetler Nelerdir?E-Devlet Üzerinden Alabileceğiniz Hizmetler Nelerdir?
E-Devlet' den sonra dev bir hizmet :Tek KapıE-Devlet' den sonra dev bir hizmet :Tek Kapı

PAYLAŞ