DxOMark, 2019'un en iyi kamerasına sahip telefonlarını paylaştı - Haberler - indir.com

DxOMark, 2019'un en iyi kamerasına sahip telefonlarını paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-29 09:55:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Günümüzde teme ihtiyaçlarımız kadar benimsediğimiz akıllı telefonların sahip oldukları kameralar hakkında bilgi almak için en çok tercih edilen yerlerden birisi olan DxOMark, bu senenin en iyi kamerasına sahip telefonları açıkladı. Genel anlamda listenin zirvesinde bulunan isim(ler) Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition oldu.

Akıllı telefon piyasasında her geçen dakika daha da arttığı ve son derece büyük bir mücadele ile devam eden bir yıl daha geride kalmak üzere. Bu yılın en çok beklenen akıllı telefonları, heyecanla bekleyen alıcılar ile nihayet buluştu, eleştirmenlerden yorumlarını aldı. Ancak kullanıcılar yine de ‘Hangisi en iyi kameraya sahip?' sorusunu bir türlü atlatamadı. 

En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Kimin Oldu?En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Kimin Oldu?

Bir çok yeniliğe ev sahipliği yapan 2019 yılı akıllı telefon kamerası konusunda oldukça çekişmeli bir sene oldu. Akıllı telefonların kamera özelliklerini her kategoriye göre büyük bir incelikle puanlayan  DxOMark da bu senenin en iyi kamerasına sahip telefonları açıkladı. İşte o cihazlar.

En iyi kamera: Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

DxOMark puanı: 121

Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi CC9 Pro Premium Edition, bu yıl genel olarak diğer akıllı cihaz kameralarından daha üstün olarak değer görmüş. İkili genel sıralama içerisinde zirveyi paylaşıyor. 

Video için en iyisi: Apple iPhone 11 Pro Max ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

Günümüzün akıllı telefon modelleri fotoğraf kalitesi kadar video çekme kalitesine oldukça büyük önem veriyor. Günümüzde çıkan akıllı telefonlar artık yüksek çözünürlüklü video çekme kapasitesine sahip olarak karşımıza geliyor. Fakat puanlamada tüm cihazları geçerek zirveye yerleşen iki telefon bulunuyor: iPhone 11 Pro Max ve yeniden Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition.

Zoom için en iyisi: Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

en iyi zoom

Zoom (yakınlaştırma) konusunda listenin zirvesinde kendine yer bulan Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition çıkıyor. Bundan dolayıdır ki cihaz her satış noktasında bulunuyor ancak birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarıyor. 

Ultra geniş açı için en iyisi: Samsung Galaxy Note 10+ 5G

ultra geniş açı

Samsung Galaxy Note 10+ 5G'nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi hiç şüphesiz ultra geniş açılı fotoğraf çekebiliyor olması denilebilir. Eğer geniş açılı fotoğraf deneyimini ultra modunda yaşamak istiyorsanı kesinlikle Samsung Galaxy Note 10+ 5G cihazını tercih etmeniz gerekiyor. 

Gece çekimi için en iyisi: Huawei Mate 30 Pro

gece çekimi için en iyi kamera

Özellikle bu yıl içerisinde fazlasıyla ses getirerek piyasaya sunulan Huawei Mate 30 Pro, rakiplerine gece çekim performansında büyük bir fark attı. Yeni sensör teknolojileri ve bilgisayar destekli fotoğraflama ile birçok akıllı telefon gece modu çekimlerinde oldukça başarılı performans sergiledi. Fakat bunların arasından sıyrılan isim Huawei Mate 30 Pro oldu. 


Avrupa 3. çeyrek 2019 akıllı telefon satış rakamları belli oldu!Avrupa 3. çeyrek 2019 akıllı telefon satış rakamları belli oldu!

PAYLAŞ