Düşüş trendindeki HTC’den sevindirici haber! - Haberler - indir.com

Düşüş trendindeki HTC’den sevindirici haber!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-10 16:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemini kullanan ilk cep telefonu üreticilerinden biri olan ve bununla beraber uzun yıllardır telefon sektöründe adından söz ettirmeyi başaran HTC, günümüzde koşullarında rakiplerinin karşısında güçsüz kalan HTC gerileyen markalardan biridir. Hatta öyle ki Tayvanlı üretici uzun bir süredir kan kaybediyor. Bu durumlara rağmen geçtiğimiz haftalarda Wildfire serisinin yeni modellerinin tanıtımını yaparak kullanıcıların beğenisine sunan HTC sanal ve artırılmış gerçekliğe odaklı bir çalışma yürütmüş gözüküyor. HTC açısından uzun bri süre sonra da olsa sevindirici bir haber gelmiş oldu. Bildiğiniz üzere akıllı cep telefonu sektörü çok ciddi oranda gelişmiş durumda. Yani rekabet arttı ve şirketler bu durum karşısında HTC'de geri planda kalan şirketler arasına girdi. Fakat bu günlerde şirket az da olsa sevinmiş gibi gözüküyor. 

HTC, bugünlerde sevinçli

Wildfire serisinin yeni modeli karşısında kullanıcılar tarafından beğeni kazanan HTC, elde ettiği başarı ile beraber Ağustos ayı içerisinde gelirini artırdı. Bu durum şirket tarafından elbette ki sevinçle değerlendirildi. Tayvan merkezli olan teknoloji şirketi HTC, Ağustos ayında, Temmuz ayına oranla yüzde 66.8 gelir artışı sağladı. Şirket 23.5 milyon dolar gelir elde ederken, geçtiğimiz yıla baktığımızda durum halen kötü olarak görülüyor. Şöyle ki yıllık baz yaşanan düşüş oranı yüzde 47.1 oranında karşımıza çıkıyor. Baktığımızda bu da oldukça yüksek bir düşüş oranı olarak değerlendiriliyor. 

HTC Exodus 2 Hazırlıkları Tam Gaz Devam EdiyorHTC Exodus 2 Hazırlıkları Tam Gaz Devam Ediyor

Konu ile ilgili tahmin edileceği üzere bu gelir artışı, üretilmiş olan cep telefonları ile elde edilmedi. Konu ile ilgili daha önce de söylendiği üzere, sanal gerçeklik teknolojisi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Tayvanlı şirket, Vive Pro Eye, Vive Focus, Vive Focus Plus ve Vive Cosmos gibi VR ile ilgili üretilen ürünlerin piyasaya sürülmesi ile düşmüş olan gelirini bu şekilde daha üst seviyelere taşıyacak gibi gözüküyor. Akıllı cep telefonu üreticisi HTC'nin bu yılın sonuna kadar sürekli artış göstermesi beklenirken, bu durumun işlerin düzelmesini sağlayıp sağlamayacağı ise merak edilen en önemli konulardan biridir. 

 

 


HTC VIVE ve VIVE PRO Türkiye'de!HTC VIVE ve VIVE PRO Türkiye'de!
HTC U11 İçin Android 9 Güncellemesi YayınlandıHTC U11 İçin Android 9 Güncellemesi Yayınlandı
HTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurduHTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurdu

PAYLAŞ