Düşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladı - Haberler - indir.com

Düşen satışlar Apple'ın planlarını değiştirdi, işe alım yavaşladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 16:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

iPhone satışları konusunda beklentilerin altında kalan Apple, ileriye dönük planlarını da revize etmek durumunda kalıyor. Gelen son bilgilerde işe alımların yavaşlatıldığı ifade edildi. 

iPhone pil değişim programı Apple'ı zorluyor

Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştüApple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü

Piyasaya sunduğu yeni iPhone modelleriyle beklentileri tam olarak karşılayamayan ve bu nedenle de satışları beklentilerin altında kalan Apple, arka arkaya yaptığı açıklamalarda durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Öyle ki geçen haftalarda yapılan açıklamalarla çeyrek sonuçlarına dair öngörüler ve planlamalarda revizeye gidilmişti. Gelen son bilgilerde ise değişikliklerin sadece hedeflerle ilgili olmadığı görüldü. Marka, işe alımlarda da artık durumu hafiften alıyor.

Personel alımları yavaşlatılıyor.

İşe alımlarda tamamen dondurma yerine yavaşlatma seçeneğini kullanmak isteyen Apple, daha az sayıda kişiyi işe alacak. Uzun zamandan beri konuşulan işten çıkarmalar ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken Apple’ın bu yönde bir değişime gitmesi beklenmiyor.

Ekonomik yönden bir belirsizliğin hakim olduğu markada, pazar hareketleri gelecek adına belirleyeceği olacak. Fakat diğer markaların gücünü arttırdığı bir dönemde Apple’ın böylesine ciddi bir durumla karşı karşıya kalması, kafalarda pek çok soru işareti yaratıyor. 

Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir


Apple, CES Fuarına Neden Hiç Katılmıyor?Apple, CES Fuarına Neden Hiç Katılmıyor?
Apple'dan yeni iPhone'ler için pilli kılıfApple'dan yeni iPhone'ler için pilli kılıf

PAYLAŞ