Dünyayı en çok kirleten web siteleri hangileri? - Haberler - indir.com

Dünyayı en çok kirleten web siteleri hangileri?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Enerji öğelerinin karşılaştırma USSwitch en popüler olan 200 web sitesinin karbon ayak izlerinin hesaplamasını yaptı. Oldukça etkileyici şekilde karbondioksit emisyonuna yol açarak dünya atmosferine en çok zarar veren internet siteleri hakkında bilgi etmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

İngiltere merkezli olan enerji karşılaştırma platformu olarak görev yapan USwitch, en popüler 200 web sayfasının karbon ayak izlerini hesaplamak konusunda çalışmalar yaptı. Söz konusu konu ile ilgili olarak rapor hazırlanırken yazı tipi boyutuna, resimlere, videolara kadar herhangi bir sitenin enerji verimliliğini etkileyebilecek birçok unsur dikkate alındı. USwitch, internet sitelerinin karbon ayak izlerini analiz ederken bulut ve telekomünikasyon ağının kullanmış olduğu enerji ile veri merkezinin yenilebilir enerji ile desteklenip desteklenmediğini de hesaba kattığını dile getiriyor. Yapılan araştırmalar karşısında elde edilen bilgilere göre en fazla ziyaret edilen web sayfalarının etkileyici şekilde karbondioksit emisyonuna yol açtığı da dikkatlerden kaçmadı. 

En çok kaybettiren ve en çok kazandıran kripto para birimleriEn çok kaybettiren ve en çok kazandıran kripto para birimleri

En kirli ve en temiz web siteleri belli oldu

Araştırma kapsamında incelenen birçok site arasında gezegeni en çok kirleten platformun Reddit olduğu dile getirildi. Konu ile ilgili olarak araştırma yapan uzmanlara göre Reddit tek bir ziyarette yalnızda 69 tıklamayla 13.05 gram karbondioksit yayıyor. Bu rakamın 5 kilometre boyunca araba sürmeye eşdeğer olduğunu da belirtmek gerekiyor. Buna ek olarak diğer yüksek emisyonlu siteler arasında ziyaret başına ise 12.43 gram karbondioksit üretimi yapan Pinterest ve 11.43 gram karbondioksit yayan Nintendo oyun portalı yer alıyor. Victoria's Secret, Uniqlo, Banggood ve Alibaba gibi platformlarda en büyük karbon ayak izine sahip siteler olarak adlandırılıyor. 

Konuyla ilgili elde edilen raporlara göre internette en temiz web sitesi ise Wikipedia oldu. Özgür Ansiklopedi, ziyaret başına ise sadece 0.4 gram karbondioksit üretimi yapıyor. Sosyal ağ platformu olarak görev yapan LinkedIn ikinci sırada yer alırken onu moda devi H&M'in web sitesi geliyor. Enerji verimliliği en yüksek ilk on temiz site arasında PayPal, WordPress ve kripto para borsası Coinbase de bulunuyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelece günlerde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 



PAYLAŞ