Dünyanızı çok farklı hale getirecek başarılı 10 VR oyun - Haberler - indir.com

Dünyanızı çok farklı hale getirecek başarılı 10 VR oyun

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 15:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Sanal gerçeklik olarak Türkçe’ye çevirisi yapılan VR ya da uzun adı ile Virtual Reality, çok farklı bir oyun deneyimi sunuyor. Oyun içerisine girilerek oyunun yaşanılmasını sağlayan sanal gerçeklik, kişilerin çok daha cezbettiği gibi son dönemlerde VR teknolojisi ile geliştirilen oyunlar kullanıcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Özel gözlük gibi özel donanımların alınarak oynanabilen oyunlarda aynı zamanda yüksek performanslı bilgisayarlar da gerekiyor. İşte VR tutkunlarına özel olarak derlediğimiz dünyanızı çok farklı hale getirecek başarılı 10 VR oyun.

LG ve Google İşbirliği İle OLED VR Ekran GeliştirildiLG ve Google İşbirliği İle OLED VR Ekran Geliştirildi

PS VR'ın 2018 oyunları açıklandı

1. Superhot VR

2016 yılında piyasaya sürülen FPS türündeki Superhot VR, grafik konusunda pek çok oyuna karşı ezici bir üstünlüğe sahip. VR desteği ile birlikte oyuncuları kendi içerisine çeken oyun, Matrix’i sevenlerin vazgeçemediği oyunlardan birisi.

Desteklenen platformlar: HTC Vive, PlayStation VR, Oculus Rift, Windows Mixed Reality

2. Skyrim VR

Rol yapma oyunu türünde başarılı örneklerden birisi olan Skyrim VR, oyun karakterinin kişiyle özleşmesini ve farklı bir dünyada yolculuk yapılmasını sağlıyor. Karakterlerin oynamaktan ziyade yaşamak istiyorsanız Skyrim VR mutlaka denenmesi gerekenler arasında.

Desteklenen platformlar: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR, Windows Mixed Reality

3. Subnautica VR

Benzer örneklerine göre çok farklı bir dünya vaat eden Subnautica VR, su altına bir macera sunuyor. Uçsuz bucaksız bir okyanusta yeni keşifler yapabileceğiniz Subnautica VR su altı dünyasını merak edenler için oldukça cazip.

Desteklenen platformlar: HTC Vive, Oculus Rift

4. Robo Recall

Sadece Oculus Rift’te desteklenen oyun, bu platforma özel olarak yapılmış. Nişancı türündeki oyunda gelişmiş silahlar, özel görevler var. Heyecanın hiç eksik olmadığı oyunda VR desteği sayesinde kendinizi bir savaşın içerisinde bulabilirsiniz. Oculus’a özel olarak geliştirildiği için Oculus Rift’in tüm özelliklerini kullanabileceğiniz Robo Recall bu açıdan farklı konumda.

5. Project Cars 2

VR türündeki yarış oyunları arasında en dikkat çekenlerden birisi olan Project Cars 2, yapay zeka destekli. Diğer oyuncularla karşı karşıya da yarışabileceğiniz oyunda, yarış heyecanını doyasıya yaşayabilirsiniz.

Desteklenen platformlar: HTC Vive, Oculus Rift

6. Minecraft VR

Efsane olmayı başaran Minecraft, VR versiyonuyla da oldukça popüler. Arkasında Microsoft olan Minecraft VR başarılı sürümlerden birisi olurken Microsoft tarafından geliştirilen Windows Mixed Reality gibi platformlarda destekleniyor.

Desteklenen platformlar: Oculus Rift, Windows Mixed Reality

7. Keep Talking and Nobody Explodes

Bomba imha deneyimi ile dikkat çeken Keep Talking and Nobody Explodes, bulmacaları çözerek bombayı etkisiz hale getirmeye çalışıyorsunuz.

Desteklenen platformlar: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

8. Farpoint

Sadece PlayStation VR’da oynanabilen ve bu platforma özel olarak geliştirilen Farpoint, PS VR Aim destekliyor. Uzaylılara karşı amansız bir mücadelenin verildiği oyun, bu özelliği ile dikkat çekiyor.

9. The Climb

Oculus Rift için özel olarak geliştirilen bir diğer oyun olan The Climb, yükseklik korkusu olanların uzak durması gereken oyunlardan birisi. Yüksek dağ ve tepelere tırmanma türündeki oyun, kişilerin zorlu görevleri yerine getirmesini esas alıyor. VR desteği ile yüksekliği iliklerinize kadar hissedeceğiniz oyunda, düşmemek için becerilerinizi kullanmanız gerekiyor.

10. The Talos Principle VR

VR için özel olarak güncellenen ve The Talos Principle VR adını alan oyun, puzzle türünde. Bulmacaları çözerek ilerleyeceğiniz oyunda grafikler oldukça etkileyici.

Wargaming VR, VR dünyasına World of Tanks VR ile çıkış yapıyor


HTC VR İşine GiriyorHTC VR İşine Giriyor
VR teknolojisi, fobilerinizi yenmenize yardım edebilirVR teknolojisi, fobilerinizi yenmenize yardım edebilir
Galaxy Note 9 alanlara, Gear VR adaptörü dağıtılıyorGalaxy Note 9 alanlara, Gear VR adaptörü dağıtılıyor

PAYLAŞ