Dünyanın ilk Yıkanabilir Cep Telefonu Çıktı - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk Yıkanabilir Cep Telefonu Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-04 17:00:20
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

İşte karşınızda su ve sabunla yıkanabilen akıllı telefon Digno Rafre. KDDI ve Kyocera adlı iki Japon şirketi bir araya gelerek dünyanın sabuna dayanıklı ilk akıllı telefonunu üretti. Digno Rafre adındaki akıllı telefonun göze çarpan özelliği kirlendiğinde hiçbir zarar görmeden su ve sabunla yıkanıp durulanması.

Günümüzdeki suya, toza ve darbelere dayanıklı akıllı telefonlara karşı KDDI ve Kyocera şirketlerinin ürettiği Digno Rafre, sabuna dayanıklı ilk Android akıllı telefon olma özelliğine sahip. Özellikle mutfaklar, dış ortam ve banyo gibi bakterilerin yoğun olduğu alanlar için oldukça kullanışlı olan bu telefonu elinizi yıkar gibi sabunla ve suyla yıkayabilirsiniz.

IP58 su geçirmezlik sertifikasının yanında 43 derece su sıcaklığına dayanıklılığı ile dünyanın ilk yıkanabilir akıllı telefonu olan Digno Rafre, 5 inç boyutunda 720p çözünürlüğünde Full HD görüntü sunan bir ekrana ve 2GB RAM ile 16GB genişletilebilir dahili hafızaya sahip.

13MP çözünürlüğünde bir arka kameraya cihazın ön kamerası ekranın sol kısmında yer alırken ortam ışık sensörü de sağ tarafa yerleştiriliyor. Öte yandan 10.1 mm'lik inceliği ile şık bir tasarıma ve 20 saate kadar dayanabilen 3000 mAh kapasiteli bataryaya sahip olduğunu görüyoruz.

Android 5.1 Lollipop sürümüne sahip Digno Rafre, 4G LTE ve WiMAX plus VoLTE gibi bağlantı destekleri içeriyor. 465 dolarlık fiyat etiketiyle ilk olarak Japonya'da satışa sunulacak olan cihaz Navy Blue, Cashmere White ve Coral Pink renk seçeneklerine sahip.

Digno Rafre'nin sabun ile yıkanışını gösteren tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ