Dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi geliştirildi - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 20:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli şirket olan Veritone tarafından dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi geliştirmesi başarıldı. “aiwWARE” olarak adlandırılan söz konusu bu işletim sistemi, programlar yerine yapay zeka tarafından çalıştırılıyor. Veritone ise yapay zeka işletim sistemlerinin işleri bir hayli kolaylaştırdığını belirtiyor. Son yıllarda bilgisayar ve robotik teknolojilerin gelişmesi ile beraber yapay zeka tarafı da önemli işler başarmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirketler de dijital dönüşüm programları kapsamında yapay zekaya büyük önemler veriyor ve bu yönlü yatırımlar gerçekleştiriyorlar. Yapay zeka bazlı sunulan hizmetler hem daha az hataya sahip hem de insan gücüne ihtiyaç duymadan ciddi yatırımlar yapılabiliyor. Yapay zeka teknolojisine yönelik yapılan bu yatırımlar şirketlerinde değişen dünyaya karşılık düzene ayak uydurmalarını sağlıyor.

ABD’li bu şirket Veritone, yaptığı önemli çalışmalarını sundu. Dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemini geliştiren marka, yapay zeka teknolojisine yön verecek işletim sistemini “aiWARE” olarak adlandırıyor ve ilerleyen yıllarda daha fazlasını sunmayı hedefliyor.

Kazaların önüne geçecek yapay zeka teknolojisi geliştirildi!Kazaların önüne geçecek yapay zeka teknolojisi geliştirildi!

Yapay zeka işletim sistemi aiWARE neler sunuyor?

Bir konuda yapay zeka geliştirmek ve bu yapay zekayı başarılı bir şekilde kontrol etmek oldukça zorlu ve maliyetli bir süreç oluyor. airWARE ise bu zorlu sürecin üstesinden kolaylıkla geliyor. Oluşturulan bu yapay zekalar işletim sistemi aracılığı ile kontrol edilebiliyor ve sistem yapay zekanın karmaşık sürecini kolaylaştırmış oluyor. Bilgisayar ve akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemleri cihazların donanım parçalarını bir araya getirip verilen komutların çalıştırılma görevini yapıyorlar. Bu noktada yapay zeka teknolojileri için geliştirilen aiWARE ise geleneksel işletim sistemlerine oldukça benziyor diyebiliriz. Ancak bu işletim sisteminde her şey yapay zeka ile çalıştırılıyor.

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarda sesli asistanlar bulunuyor. Bu sesli asistanlar, yapay zeka sayesinde konuşmamızı algılayarak ne demek istediğimizi kategorileştiriyor. Hizmet edebilmek adına ise çalışmaya başlıyor. Bu işlemlerin yapılması için ihtiyaç duyulan yapay zeka motoru aiWARE içerisinde yer alıyor. Kullanıcıya ise sadece düzenlemek ve ihtiyaca yönelik kullanmak kalıyor. Yapay zekaların fazla karmaşık yapıya sahip olmaları en sıkıcı noktalardan birisi oluyor. Geliştirici Veritone ise bu konu hakkında kullanıcılara mümkün olan en kolay yapay zeka sistemini sunmak için Conductor adlı bir teknoloji geliştirmiş. Bu sayede karmaşık yapay zeka yerine daha kolay ve maliyetsiz bir yapı sunmayı başarıyor. Dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi olan aieWARE birçok kişi ve kurum tarafından oldukça merak ediliyor diyebiliriz.


Apple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldıApple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldı
Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyorZoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor

PAYLAŞ