Dünyanın ilk tam vücut tarayıcısı görüntülendi! - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk tam vücut tarayıcısı görüntülendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 14:28:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

10 yıldan beri üzerinde çalışmalar sürdürülen bu projeden artık son adımlara gelindi. Dünyanın ilk tam vücut tarayıcısı görüntülendi! Sonuçlar ise gerçekten büyüleyici.

Dünyanın ilk tam vücut tarayıcısı görüntülendi!

Devrim olacak olan bu teknoloji şu anda sahip olunan PET teknolojilerinden farklı olarak kırk kat daha hızlı ve bir tarama ile tüm bedeni tarayabiliyor. EXPLORER adını taşıyan bu cihaz pozitron emisyon tomografi (PET) ve X-ray bilgisayarlı tomografi taramalarını birleştiriyor. Yıllar süren araştırmaların ardından 2016 yılında ilk prototip geliştirilmişti. Bu prototip primatlara uygun boyutlarda yapılmıştı. UC Davis ve Şangay merkezli United Imaging Healthcare işbirliği ile geliştirilen cihaz üzerinde ilk defa bir insan taraması yapıldı. Sonuçlara bakıldığında gerçekten inanılmaz bir cihaz olduğunu söyleyen üreticiler, hem hasta bakımında hemde kritik araştırmalarda bu cihazım devrim yaratacağını düşünüyor.

Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8

UC Davis'in Nükleer Tıp Yöneticisi olan Ramsey Badawi'nin yaptığı bir açıklamada, cihazdaki detay seviyesinin özellikle de yeniden yapılandırma konusunda optimizasyonunun ardından inanılmaz bir hale geldiğini belirtti. Normal bir taramaya bakıldığında görmeyeceğiniz detayları bu taramada görebilirsiniz. Radyo taramasını canlı olarak izlemenin ise büyüleyici olduğunu söyleyen Ramsey Badawi, insanlardan bu kadar iyi veri toplayabilen başka bir cihazın olmadığını belirtiyor.

EXPLORER adı taşıyan bu cihaz ile tüm vücudu 20 ila 30 saniyede taşımak mümkün. Ayrıca cihaz piyasada bulunan tarayıcılardan kırk kat daha hassas. Bu da EXPLORER'in daha net görüntüleri ve çok daha düşük doz ile radyasyonda üretebilen bir cihaz olduğu anlamına geliyor. Bu üstün özellikli cihaz yüksek hassasiyet sayesinde normal tarayıcılar ile takip edilemeyen özel moleküler hedeflerin bulunmasını da kolaylaştırıyor.

Şu anda piyasada bulunan tarayıcılarla bile bir tarama 30 ila 40 dakika arasında sürebiliyor. Tek bir levhanın hareketi ile parça parça vücut görüntüleri toparlanarak birleştiriliyor ve üç boyutlu bir figür oluşturuluyor. Bu süreç yavaş ve kısıtlı olduğu için vücutta hareket halinde olan etmenler takip edilemiyor. Yani EXPLORER cihazı sayesinde birçok sorunda kurtulacağız. Özellikle hız konusunda büyük bir artı olacak bu cihazın piyasaya çıkması biraz zaman alacak gibi duruyor.


Xiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip OlacakXiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip Olacak
Samsung Galaxy S10, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısıyla gelecek!Samsung Galaxy S10, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısıyla gelecek!
Meizu 16 Plus, parmak izi tarayıcısı ile beraber görüntülendiMeizu 16 Plus, parmak izi tarayıcısı ile beraber görüntülendi

PAYLAŞ