Dünyanın İlk Renkli 3 Boyutlu Hologramı Geliştirildi! - Haberler - indir.com

Dünyanın İlk Renkli 3 Boyutlu Hologramı Geliştirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-04 10:00:20
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

İleri teknolojiler arasında yer alan ve her geçen gün daha farklı alanlarda kullanılmak üzere gelişim gösteren hologram teknolojisinde bir ilk gerçekleşti. Güney Kore merkezli ETRI enstitüsü tarafından renkli 3 boyutlu yeni bir hologram geliştirildi.

Bir zamanlar filmlerde gördüğümüz hologramlar artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. ETRI enstitüsü (Elektronik ve Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü) tarafından uzun süren çalışmalar sonucunda hazırlanan ilk renkli 3 boyutlu hologram, bu alanda yapılan çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı. 

Aralarında LG Display, Silicon Works, Yunam Optics, A Optics gibi şirketlerin ve üniversitelerin yer aldığı 16 ismin işbirliğinde gerçekleşen çalışmalarda masa tipi görüntüleme sistemi üstünde 3 inçlik altı yüzlü rubik küb'ün renkli görüntüsü elde edildi.

MIT tarafından geliştirilen 20 derecelik 3.5 x 2.5 cm boyutlarında bir hologram teknolojisi, Japon NICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ulusal Enstitüsü) tarafından geliştirilen 6-10 derecelik görüş açısı sunan 6 inç boyutunda hologram bu alanda yapılan çalışmalar arasında.

ETRI enstitüsü'nün uzun süren uğraşlar sonucunda ortaya koyduğu çalışma günümüz hologram teknolojisini bir adım öne taşıyor. Nesnenin her açıdan görünebilirliğini sağlayan "Dijital Holografik Masa Terminali Teknolojisi" isimli bu teknoloji için halen çalışmalar sürüyor.





PAYLAŞ