Dünyanın ilk karbon fiber telefonu: Carbon 1 Mark II'nin özellikleri - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk karbon fiber telefonu: Carbon 1 Mark II'nin özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz süre içerisinde teknoloji dünyasını son derece heyecanlandıran ve sürpriz olarak değerlendirilen bir akıllı cep telefonu modeli duyuruldu. Herkesin heyecanla beklediği dünyanın ilk karbon fiber telefonu Carbon 1 Mark II hakkında nihayet merak edilenler ortaya çıktı. Günümüzde üretilen her bir akıllı cihaz farklı malzemelerden üretiliyor. Şöyle ki giriş ve orta seviyede olan akıllı cihazların çoğu polikarbonat, üst düzey telefonlar ise çelik, alüminyum, seramik ve cam karışımı gövdeler üzerine tasarlanıyor. Tam olarak bu noktada araya önemli düzeyde bir fark atan Carbon 1 Mark II, karbon fiber gövdesiyle beraber dikkatleri üzerine çekiyor. Cihaz tüm özelliklerden de yenilikçi ve hafif olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Titiz bir çalışma sonucu üretilen Carbon 1 Mark II adlı akıllı cihaz hakkında şu an için detaylı bilgi bulunmuyor fakat cihaz şimdiden takipçilerini heyecanlandırmayı başarıyor. 

Alman merkezli bir girişim olan Carbon Mobile tarafından tasarlanan Android işletim sistemi söz konusu bu akıllı cep telefonu, söylendiği üzere özel bir teknoloji kullanılarak üretildi. Cihazın karbon fiber gövdesinin etkili olmasıyla beraber cihaz sadece 125 gram ağırlığa ve 6,3 mm kalınlığa sahip olup, aynı zamanda tahmin edileceği üzere oldukça sağlam bir cihazdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda bazı üst düzey spor otomobiller de bulunduğu monokok, yani tek parça gövde üzerine kurulan Carbon 1 Mark II, genel olarak pek de fena gözükmüyor. Kavisli değil düz bir 6,01 inç AMOLED ekran özelliğine sahip olmasıyla beraber cihazın son derece sağlam olan bu ekranı Corning Gorilla Glass 6 ile korunan bu cihaz, gücünü MediaTek Helio P90 işlemci sisteminden alıyor.

Şu an için RAM miktarı henüz belli olmayan fakat 128 GB dahili depolama alanına sahip olduğu dile getirilen Carbon 1 Mark II, arkasında çift kamera ile geliyor. Maalesef ki şu an için bu kameralarından detaylı bilgisi verilmiş değildir. 3.050 mAh pil kapasitesine sahip olduğu öğrenilen cihaz, şarj için USB-C girişini kullanmayı tercih etmiştir. Pek alışık olunmayan bir tarz olarak cihazın parmak izi okuyucu sistemi cihazın yan kısmında yer alıyor. 

Carbon 1 Mark II çok yönlü bir cihaz değil

Cihazın herkese yönelik olmamasının başlıca sebebi modelin özelliklerine rağmen 800 euro şeklinde bir fiyat etiketine sahip olmasıdır. Cihaz karbon fiber yapısına sahip olmasıyla beraber çok hafif ve sağlam olabilir fakat yine de cihazın sırf bu nedenden dolayı satın alma açısından ön planda olacak gibi gözükmüyor. İlk aşamada sadece 2 bin adet üretilecek ve satın alan kişilere Haziran ayında gideceği söylenen Carbon 1 Mark II, sadece davetiye alınabilecek bir "Founder Edition" sürümü de hazırlanmış. Şu an için Carbon 1 Mark II hakkında elde edilen bilgiler bunlarla sınırlı olup yakın zaman içerisinde konu hakkında daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ