Dünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya Çıkıyor - Haberler - indir.com

Dünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya Çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-23 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Depolama çözümleri noktasında oldukça iyi donanımlar görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise tam 512 GB'lık bir microSD kart modeli Şubat ayında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Özelilkle artan video kaliteleri ve her cihazda yer alan 4K video kayıt yetenekleri ile depolama en sorunlu noktalardan biri haline geldi diyebiliriz. Akıllı telefonlardaki dahili depolama alanları yeterli olmadığı noktalarda 1 dakikalık bir 4K video bile oldukça yüksek boyutlara sebep olabiliyor. Bu noktada Integral Memory ise bir çözüm niteliğinde yeni microSD kart modelini duyurdu.

Şubat ayında piyasaya girmesi beklenen bu yeni modelin öncelik olarak 4K fotoğraf ve video içerikleri için üretildiği belirtiliyor. Oldukça ufak bir boyuta sahip olan bu yeni microSD kart modeli yarım terabaytlık hafızası ile her türlü veriyi saklamaya uygun bir ürün diyebiliriz. Aktarım hızının 80MB/sn olduğu bu ürünün en hızlı olması değil fazla depolama alanı ile dikkat çekmesi bekleniyor. Bu yeni kartın Şubat ayında yurtdışı üzerinde satışa çıkacağı ve 400 GB'lık kart modellerinin 250 dolar fiyat etiketi olduğu düşünülürse bu kart modelinin ise 300 dolar seviyelerinde olması bekleniyor.

SSD ve harddisk üzerine oldukça gelişimler gördüğümüz şu dönemde akıllı telefonlar içinde büyük depolamaya sahip microSD kart üretimleri başlıyor diyebiliriz. Bakalım ilerleyen dönemlerde microSD kart teknolojisi üzerine ne gibi farklılıklar piyasaya girecek göreceğiz.





PAYLAŞ