Dünyanın en zengin mühendisleri - Haberler - indir.com

Dünyanın en zengin mühendisleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 11:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Sizler için hazırladığımız bu listede dünyanın teknoloji ve yazılım devlerinin babası olarak geçen kişilerin milyar dolarlık servetlerini hazırladık. Bu listedeki kişilerin hepsinin mühendislik mesleği ile birbirleri ile bağlantılı olmaları, onları şu anda milyarder yapan ortak özelliklerden birisidir. Kısa bir araştırma yapıldığında bile mühendislik, dünyanın en çok para kazandıran meslekleri arasında baş sırada yer alıyor. Özellikle Bill Gates gibi okul çağlarında mühendislik derecelerini tamamlamamış kişilerde bulunuyor. İşte Dünyanın en zengin mühendisleri

Sergey Brin ve Larry Page

Üniversite yıllarında tanışan bu ikili Google'ı kurduktan sonra hayatlarına milyarder olarak devam ettiler. Forbes'a göre Page'in net serveti 48,8 milyar dolarken, Brink'in serveti 47.5 milyar dolar. Page ayrıca teknoloji insanları arasında en zengin 5. sırada ve dünyanın en güçlü insanları arasında 10. sırada yer alıyor.

Amazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı AçıklandıAmazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı Açıklandı

Michael Bloomberg

Bloomberg, küresel finans yazılım ve medya organizasyonu şirketinin kurucusudur. Serveti ise yaklaşık olarak 50 milyar dolardır.

Larry Ellison

Dünyanın en zengin isimleri arasında gelen Ellison, Oracle yazılımının kurucularından birisidir. Ellison, Oracle'ı kurmadana önce CIA için veri tabanları üretiyordu.

David ve Charles Koch

Zamanında kimya mühendisliği ile ilgilenen bu iki kardeş şimdi 60 milyar dolarlık servete sahip. Charles Koch kimyasal ve petrol arıtma şirket olan Koch Industries şirketinin başında yer alıyor.

Carlos Slim

Meksika'daki telekom şirketinin sahibi olan Slim, 67.1 milyar dolarlık servetiyle Meksika'nın en zengin isimleri arasında yer alıyor. Ayrıca Telmex, Meksika'daki tek telekom şirketi.

Mark Zuckerberg

71 milyar dolarlık serveti ile Facebook'un kurucusu dünyanın en zengin 4. ve en güçlü 13. ismi.

Bernard Arnault

Arnault, 72 milyar dolarlık serveti ile LVMH şirketinin başında yer alıyor. Lüks tüketim için mal üreten şirket, kendi içerisinde 60 kola ayrılıyor.

Bill Gates

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, Üniversite deneyimini tam olarak tamamlayamasa da dünyanın en güçlü 7. ismi. Ayrıca 90 milyar dolarlık servete sahip.

Jeff Bezos

Amazon'un CEO'su olan Jeff Bezos, tam olarak 112 milyar dolarlık bir servete sahip. Dünyanın en büyük ticaret şirketi olan Amazon'un başında yer alıyor.


Amazon, Ücretsiz, Reklam Destekli TV Servisi BaşlatacakAmazon, Ücretsiz, Reklam Destekli TV Servisi Başlatacak
Facebook Messenger'a Sesli Komut Özelliği GeliyorFacebook Messenger'a Sesli Komut Özelliği Geliyor
Facebook Lite, iOS'a GeliyorFacebook Lite, iOS'a Geliyor

PAYLAŞ