Dünyanın en yenilikçi şirketler listesi 2020 - Haberler - indir.com

Dünyanın en yenilikçi şirketler listesi 2020

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 17:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

En yenilikçi şirketler 2020 listesi belli oldu. Listede sürpriz değişiklikler yaşandı. Geçen sene lider konumda olan Amazon, liste üçünü sıraya kadar gerileme yaşadı. Böylece listenin lideri değişmiş oldu. En dikkat çekici yükseliş ise Huawei tarafında yaşandı. 

Boston Consulting Group (BGC) tarafından gerçekleştirilen araştırmada, ilk 50 sıraya dünyanın önde gelen şirketleri dahil oldu. Listede teknoloji ve otomotiv alanında faaliyet gösteren şirketlerin çokluğu da dikkat çekti.

Google görsel arama sonuçlarına doğrulama kontrolü eklediGoogle görsel arama sonuçlarına doğrulama kontrolü ekledi

Dünyanın en yenilikçi şirketler listesi 2020

Söz konusu rapor dünya genelinde 2500 adet üst düzey şirket yöneticisi tarafından hazırlandı. Yapılan çalışmalar 2019 yılının Ağustos ve Ekim ayları boyunca gerçekleştirildi. Listenin, geçtiğimiz sene hazırlanan listeye göre daha da değerli bir hale geldiği ifade ediliyor. Listede yer alıp, diğer firmalara göre küçük olarak belirilen şirketin, 3 milyar dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Bu da listede yer alan şirketlerin yüksek değerini ortaya koyuyor.

Listedeki üst sırada olan şirketlerin değerleri de 10 milyar doların üzerinde seyrediyor. Listenin hazırlandığı 14 yıl boyunca ise 162 farklı şirket listeye girmeyi başarabildi. İlk listeden günümüzdeki listeye kadar listede yer almayı başarabilen 8 firma bulunuyor. Bu en yenilikçi şirketler listesi üyeleri Alphabet, Amazon, HP, IBM, Microsoft, Samsung ve Toyota olarak dikkat çekiyor. Ayrıca daha önce listede yer alan şirketlerin yüzde 57’si üç kere listede olmayı başardı.

Listede görüldüğü gibi ilk sırada Apple, ikinci sırada Alphabet (Google çatı şirketi) ve üçüncü sırada Amazon yer alıyor. Apple geçtiğimiz yıl üçüncü, Alphabet birinci Amazon ikinci sırada yer alıyordu. Listenin devamına baktığımız zaman dördüncü olan Microsoft ve beşinci olan Samsung'un yerini muhafaza ettiği görülüyor.

Altıncı sırada yer almayı başaran Çinli şirket Huawei ise geçtiğimiz seneye göre 42 sıra yükselerek büyük bir başarıya imza atmış durumda. Bu listenin en hızlı yükselişi anlamını taşıyor. En çok sıra kaybeden ise 29. basamak ile 50. sıraya gerileyen McDonald's oldu.  


Apple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacakApple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacak

PAYLAŞ