Dünyanın en uzun uçuş rekoru yeniden kırıldı! - Haberler - indir.com

Dünyanın en uzun uçuş rekoru yeniden kırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 17:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Changi-New York arasında gerçekleştirilen son sefer ile dünyanın en uzun uçuş rekoru da kırılmış oldu. İşte konuyla ilgili detaylar.

En son 2012 yılında Singapur Havayolları tarafından kaldırılan Changi-New York seferleri geçtiğimiz dönem itibari ile yeniden başladı. 2013 yılında yapılan resmi açıklamada ekonomik gerekçeler nedeniyle seferlerin kaldırıldığı ifade edilirken yeniden başlayan seferler aynı zamanda rekoru da beraberinde getirdi. 15 bin kilometrelik rotada, mola vermeden yola devam edilirken bu durum en uzun uçuş rekorunun da kırılmasını sağladı.

Changi-New York seferi tarihe geçti

Airbus A350 modelinin A350-900ULR versiyonu ile gerçekleştirilen bu uçuş, uçağın özellikleri sayesinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Tek seferde 17964 km menzili alabilen uçak, 20 saat boyunca da kesintisiz bir uçuş sağlıyor. Changi-New York arasındaki 15 bin kilometrelik mesafeyi de sorunsuz bir şekilde alan uçak, böylece şu an için tarihe geçmeyi başardı.

Uçuş öncesinde yapılan planlamalarda ve hesaplamalarda Changi-New York arasındaki uçuşun 19 saat sürmesi bekleniyordu. Fakat gerçekleştirilen sefer 17 saat 46 dakika sürdü. Beklentilerin çok daha altında bir süre ile tamamlanan uçuşta herhangi bir sorun yaşanmazken bir önceki rekor 6 dakikalık farkla kırıldı. Şu anda haftanın 3 günü Changi-New York arasındaki seferler devam edecek ve 18 Ekim tarihi itibari ile seferler günlük olarak gerçekleştirilecek. Uçak ve sefer ile ilgili paylaşılan bilgilere göre sadece business ve Premium koltukların bulunduğu uçakta bilet fiyatları ise minimum 900 Dolar’dan başlıyor. Maksimum rakam ise 1500 dolar.

Daha önce gerçekleştirilen en uzun uçuşlar ise şöyle,

  • Emirates Havayolları: Auckland — Dubai ( 17 saat 5 dakika )
  • Qantas Havayolları: Perth — Londra (17 saat 20 dakika)
  • Qatar Havayolları: Auckland — Doha (17 saat 40 dakika )
  • United Havayolları: Los Angeles — Singapur (17 saat)
  • United Havayolları: Houston — Sydney (17 saat 30 dakika)




PAYLAŞ