Dünyanın en teknolojik 10 şehri - Haberler - indir.com

Dünyanın en teknolojik 10 şehri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 09:18:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bazı ülkeler bu hıza ayak uyduramıyor. Bazı ülkelerse bu hızın kaynağı oluyor. Bu durumlarda ise dünyadaki birçok şehirde farklı teknoloji seviyeleri gözlemlenebiliyor. İşte dünyanın en teknolojik 10 şehri:

10 - Washington

Son 10 yıl içerisinde teknoloji sektöründeki istihdamı yüzde 50 oranında arttırdı. Bugün 1000'den fazla girişim merkez ofisini kentte açmış durumda bulunuyor ve rakamları hızla arttırıyor.

Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir?Google ve Samsung, RCS teknolojisi için anlaşma yaptı! Peki RCS Teknolojisi nedir?

9- Singapur

Dünyanın en çok yazılımcı ve girişim sermayesi bulunan şehirleri arasında yer alıyor. MIT ile birlikte şehir içerisinde toplu taşımanın egemen kılınacağı dev bir projeye ev sahipliği yapıyor.

8- Toronto, Kanada

Kanada'nın teknoloji firmalarının yüzde 30'una yakın bir kısmı Toronto'da bulunuyor. Üstelik bu firmaların çoğunluğunun çalışan sayası da 50'nin altında. Yani Kanada'nın izleyen 10 yılına damga vuracak projeleri buradan çıkabilir.

7- Taipei, Tayvan

Asus, MSI, Gigabyte ve Acer gibi dünya devlerinin merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Donanım ve endüstriyel tasarımda Asya'nın önde gelen liderlerinden.

6- Boston, ABD

ArGe denildiği zaman akla ilk gelen ülkelerden birisi ABD'dir. Geleceğin teknolojilerini tasarlayan MIT, Harvard, Tufts gibi elit üniversitelerin yanı sıra Facebook gibi devlere de ev sahipliği yapıyor. 

5- Los Angeles, ABD

LA County Economic Development Corparation 2014 raporuna göre Los Angeles, yüksek teknoloji istihdamında bir Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numarada.

4- Seul, Güney Kore

Geleceğin şehri denilen Seul, 2thinknow araştırmasına göre bugün dünyadaki en çok patent üreten şehir ünvanına sahip. Akıllı metro sistemi ABD ve Avrupa'daki pek çok metro sistemine dakiklik ve sorunsuzluk anlamında büyük fark atıyor.

 

3- New York, ABD

Teknoloji dünyasının en tuhaf merkezleri arasında yer alıyor. Altyapısı eski fakat nüfus ve ekonomi bir o kadar ilerici. Yaklaşık olaran 7 bin yüksek teknoloji girişimi bulunuyor. Ayrıca 100 bin kişiden fazla istihdam sağlıyor. Bedava kurumsal WiFi projesi ile dikkat çekiyor.

2- Londra, Birleşik Krallık

2thinknow araştırmasına göre bu şehir dünyada en çok girişim ve yazılımcı barındıran şehir. Bazı tahminlere göre kentteki BT istihdamı Kaliforniya eyaletinin tamamından daha fazla. Şehirde 20 milyar dolar bedelli akıllı metro ve tren şebekesi projesi bulunuyor. Londra uçak bileti satın alıp gitmeye kalkarsanız eğer İstanbul'dan yaklaşık olarak 3 veya 4 saat sürmektedir.

1- Tokyo, Japonya

Dünyanın en kalabalık şehri olan Tokyo, aynı zaman içerisinde küresel teknoloji devlerinin yuvası. Ulaşım altyapısı dünyanın en iyilerinden denebilir. Her yıl 2.3 milyar yolcu taşıyor. Tokyo metrosunun gecikme oranı ise neredeyse sıfır. Tokyo uçak bileti satın alıp seyahat ettiğinizde yaklaşık olarak İstanbul'dan gidiş 12 saat sürüyor.




IMF başkanı, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği tehlikelerden bahsettiIMF başkanı, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği tehlikelerden bahsetti
Satın Alabileceğiniz En İlginç 5 Teknolojik ÜrünSatın Alabileceğiniz En İlginç 5 Teknolojik Ürün
Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!

PAYLAŞ