Dünyanın en tehlikeli hacker ağı 'Emotet' çökertildi - Haberler - indir.com

Dünyanın en tehlikeli hacker ağı 'Emotet' çökertildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en tehlikeli hacker ağı olan Emotet, Avrupa Birliği Polis Teşkilatı ve Avrupa Adli İşbirliğini Geliştirme Ajansı’nın koordinatları ile gerçekleştirilen operasyon ile çökertildi. 1 kişinin gözaltına alındığı bu operasyonlara, ABD başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri tarafından destek verildi. Avrupa Birliği Polis Teşkilatı, dünyanın en tehlikeli grubu olarak görülen ve kötü amaçlı yazılım olan Emotet’in çökertildiğini resmi olarak açıkladı. Konu hakkında gerçekleştirilen açıklamalarda, operasyona Almanya, ABD, Hollanda, Fransa, Litvanya ve Birleşik Krallık’tan destek verildi. Operasyonlar kapsamında ise 1 kanadalının göz altına alındığı açıklandı.

Europol ve Eurojust yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Emotet altyapısı, tamamen kontrol altına alınmış durumda. Bilgisayar korsanları, artık siber saldırı için Emotet adlı kötü amaçlı yazılımı kullanamayacaklar. Alman polisinin yaptığı açıklamaya göre Emotet, altyapısının kontrole geçirilmesi ile beraber uluslararası internet suçlarına karşı da büyük bir darbe vuruldu.

Hackerlar Capcom'u geri vermek için 11 milyon dolar istiyorHackerlar Capcom'u geri vermek için 11 milyon dolar istiyor

Emotet saldırıları ile 2.5 milyar dolarlık vurgun yapıldığı düşünülüyor

Bilgisayar korsanları tarafından söz konusu bu altyapı kullanılarak banka, hastane, okul ve belediye gibi kamu kurumlarına saldırılar yapılıyordu. Gözaltına alınan kanadalı kişinin ABD’deki resmi sistemleri ele geçirerek fiddye istediği ve para verilmez ise sistemi teslim etmediği belirtiliyor. İddialara göre ise bu bilgisayar korsanının 500 bin dolarlık Bitcoin vurgunu da yaptığı söyleniyor. Yaşanan bu olay siber güvenlik şirketlerinin de dikkatini çekerken, Rendition Infosec tarafından yapılan açıklamada Emotet’in alışık olunan dışında  bir Truva atı olduğu ve siber saldırı esnasında oyunu değiştirdiği belirtiliyor.

Ayrıca haftada 10 milyon spam e-posta gönderildiği belirtilirken, şuana kadar yapılan saldırılarda yaşanan maddi kaybın ise 2.5 milyar dolar gibi bir para olduğu söyleniyor. Emotet, artık Europol kontrolünde olurken, bilgisayar korsanları ise bu sistemi artık kullanamayacaklar.


Microsoft ve Citrix, hacker'larla mücadele için ekip oluşturduMicrosoft ve Citrix, hacker'larla mücadele için ekip oluşturdu

PAYLAŞ