Dünyanın

Dünyanın "En Sade Markaları"

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 16:04:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde her ay 137 milyon abone, Netflix'te sunulan film veya diziyi izlemek için ekranların karşısına geçiyor. Markanın tek bir temel hizmeti direkt olarak sunma prensibi üzerine kurulu olması sayesinde müşteriler bu sadeliği taktir ediyor. Siegel+Gale tarafından yapılan bir açıklamaya göre dünyanın en sade markaları seçildi.

Dünyanın "En Sade Markaları"

Siegel+Gale'in hazırladığı bu şirketler, müşterinin gözünde ne kadar net bir marka kimliğine sahip olduğunu ve hizmetlerin ne kadar kolay kullanıldığına göre sıralanıyor. Bu yılın bulguları Birleşik Krallık, ABD, Almanya, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Hindistan, Çin ve Japonya'dan 15 binden fazla tüketiciye anket yaptı. Bu anket sonucunda ise dünyanın en sade şirketleri seçildi. Toplamda 300 marka, 25 farklı kategoride sıraya alındı. Bu kategoriler arasında e-ticaret ve medya gibi kategorilerde bulunuyordu. İşte dünyanın en sade markaları: 

Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldıNetflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı

  1. Netflix
  2. ALDI
  3. Google
  4. Lidl
  5. Carrefour
  6. McDonald's
  7. Trivago
  8. Spotify
  9. UNIQLO
  10. SUBWAY
  11. Burger King
  12. Miele
  13. Amazon
  14. IKEA
  15. Walmart

Siegel+Gale yaptığı basın açıklamasında, Netflix şirketinin yükselişinin arkasında deneyim kolaylığının olabileceğini söyledi. Kullanıcıların dileklerini, içerikleri reklam izlemek zorunda kalmadan sunmaları ve kaldıkları yerden devam edebilmelerinin sadelik algısına katkıda bulunulduğunu açıkladı.  Diğer bir yandan Siegel+Gale 2009 yılından bu yana yayınlanan en sade 10 şirketlerin borsa performansı, Standart&Poors gibi birçok endekste yer alan şirketlere göre yaklaşık olarak yüzde 679 başarılı oldu. Rafferty, "Sade markaların borsa değeri daha yüksek olacak diye bir durum yok ancak başarılı borsa performansı ile müşterilerin şirketi ne kadar sade gördüğünün arasında olumlu bir ilişki var gibi duruyor." şeklinde açıklamalar yaptı. Netflix bildiğiniz üzere içerisinde birçok dizi ve film barındıran, kendine özgü içeriklerin ve başka kişiler tarafından yapılan içeriklerin olduğu bir sitedir.

Dünyada milyonlarca abonesi bulunan şirketin son dönemlerde çıkarttığı diziler ve filmler sürekli olarak popüler hale geliyor. Örnek vermek gerekirse; La Casa De Papel, 13 Reasons Why gibi diziler oldukça popüler olmuştu. Şirket çok daha fazla özgün içerik üretmek adına yeni stüdyolar satın alıyor ve kendini büyütmeye devam ediyor.


Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyorNetflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor
Apple'dan Netflix Benzeri Servis GeliyorApple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor
Netflix'e Kasım Ayı İçerisinde Girecek Muhteşem YapımlarNetflix'e Kasım Ayı İçerisinde Girecek Muhteşem Yapımlar

PAYLAŞ