Dünyanın En Meşhur 10 Hacker ve Hikayeleri - Haberler - indir.com

Dünyanın En Meşhur 10 Hacker ve Hikayeleri

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-23 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 Bilişim sektöründe bilgisayarlar ve internet ağları üzerinde ileri düzeyde bilgi ve tecrübeye sahip olan kişiler bulunuyor. Bunlar hacker olarak adlandırılsalar da hackerlar kötü niyetli insanlar olarak bilinmemesi gerekiyor. Bu noktada iyi niyetli ve olumlu işler yapan hackerlar da bulunuyor. Bu kapsamda “gri şapkalı” hacker olarak isimlendiriliyorlar. Fakat dünya genelinde adından söz ettiren meşhur ve kötü niyetli hackerlar ise “siyah şapkalı” olarak nitelendiriliyorlar. Bu hackerlar daha çok kötü niyetli olup büyük kurum ve kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirerek bilgi ve para hırsızlığı yapıyorlar.

Uzun yıllardır bu gibi birçok hacker ortaya çıkmış bulunmakta. Bizde sizlere bazı kurum veya kişilere büyük vurgunlar yaparak üne kavuşmuş adından söz ettiren hackerları listeledik. Gelin şimdi dünya genelinde büyük işler gerçekleştiren bu hackerlar neler yapmış bakalım.

Adalet Bakanlığı’nın Aradığı İsim Kevin Mitnick

Sistemlere erişebilirlik yeteneği ile ön plana çıkan Mitnick, oldukça popüler bir isim olmayı başardı. Digital Equipment Corpotion’a ait olan ağları hackleyerek 1 yıllık bir hapis cezasına çarptırıldı. Hapis sürecinden sonra gözetimli serbestlik kapsamında özgür oldu. Ancak yine durmadı ve ulusal savunma sistemine erişerek gizli bilgilere erişti. Bu olay sonrasında tekrar yakalanan hacker 5 yıllık bir hapis cezası daha aldı. Bu süreç sonrasında ise bilgisayar güvenliği konusunda bir şirket açarak çalışmaya başladı.

Ticari Hacker Jonathan James

Jonathan, NASA’nın ağlarına sızarak tam 1.7 milyon dolar değerine erişen kodları çaldı. Bu yaşanan olay sonrasında NASA 3 hafta boyunca sistemlerini kapalı tutmak zorunda kaldı. Birçok kez davalık olan Jonathan, suçlamaları kabul etmedi ancak hapis yatacağı kesinleştikten sonra 2008 yılında intihar ederek hayatını kaybetti.

Kevin Poulsen

Poulsen kod adına sahip bu hacker, telefonların sistemlerine sızması ile ünlü olmuş durumda. Daha öncelerinde radyo programlarına sızarak hediye edilecek olan Porche aracı kendisine çıkartan Kevin, daha sonra ulusal güvenliğe ait gizli bilgileri çalması ile biliniyor. FBI’ın aranma listelerine giren Poulsen, bir markette yakalanmayı başarıyor.

Bu durum sonrasında 51 ay hapis ilan edilen Poulsen, çıktıktan sonra gazeteci ve editör olarak çalışmasını sürdürüyor.

Kredi Kartı Hackerı Albert Gonzalez

2 yıllık bir süreçte tam 170 milyon kredi kartının bilgilerini ele geçiren ShadowCrew adlı bir hacker grubunun kurucusu olan Gonzalez, sahte kimlik, pasaport ve sigorta gibi birçok belge düzenlemeyi başarmış durumda. İşlediği bu yasa dışı işler sonrasında 20 yıl hapis cezası alan Albert, 2025’de hapisten çıkacak.

Askeri Hacker Gary McKinnon

Tüm zamanların en büyük askeri hackerlığına imza atarak tarihe geçen McKinnon, ABD’e ve Nasa’ya ait 97 bilgisayara erişerek doğal enerji kaynakları hakkında yapılan gizli araştırmalara ulaştı. Birçok değerli bilgi ve belgeleri ele geiçiren Gary, 700.000 dolarlık bir zarara sebebiyet verdi.

Robert Tappan

Bilgisayar uzmanı babası tarafından öğrendiği bilgileri kötü amaçlarına kullanan Tappan, bu noktada ilk bilgisayar virüsünü piyasaya süren isim oluyor. 6000 bilgisayarı kullanılamaz duruma getiren dolandırıcı, 400 saat kamu hizmetinde çalışma cezası aldı ve hackerlik işini bıraktı.

16 Yaşındaki Hacker

Henüz 16 yaşında olan Mendax adıyla tanınan isim Assange, Standfort üniversitesi ve Nasa gibi birçok ünlü kurumun ağlarına erişti. Burada yer alan gizli dosyaları yayınlayan Assange, en fazla aranan suçlular arasına girdi.

Çin Hacker Grubu

Dünyanın en popüler hacker gruplarından birisi olan Rodag, Charles, Wicked Rose ve Kungbim gibi isimleri barındıran bu ekip, birçok devlet ve Microsoft gibi şirketlere çeşitli saldırılar uyguluyorlar.

Satış Yapan Hackerlar: GlobalHell

1999 yılında iki ayrı gruptan oluşan bu hacker grubu, birçok web sitesi üzerinden kişisel bilgileri çalarak açık arttırma teklifleri ile satış yapıyorlardu. Beyaz Saray ağlarına bile erişen bu grup o dönem en çok konuşulan olaylardan olmuştu.

Anonymous

Tüm zamanların belkide en çok  tanınan gruplarından olan Anonymous hala kim olduğunu gizlemeye devam ediyor. Grubun birçok yaptığı iş yer alırken her alanda Anonymous olarak görevlerini sürdürüyorlar. 2003’te PayPal, Amazon ve deep web gibi birçok kuruma sızan grup en çok aranan gruplar arasında yer alıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ