Dünya'nın En İyi Spor ve Sağlık Uygulamaları - Haberler - indir.com

Dünya'nın En İyi Spor ve Sağlık Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Kilo vermek, formunu korumak ya da daha fit bir vücuda sahip olmak isteyen pek çok kişi teknolojiden faydalanmakta ve yayınlanan çeşitli mobil uygulamalarla yaptıkları aktiviteleri takip edebilmektedirler.

Akıllı saat ve bilekliklerin hayatımıza girmeye başladığı şu günlerde uygulama mağazalarında üst sıralara çıkan sağlık uygulamaları da kullanıcılar tarafından çokça tercih ediliyor. Özellikle sağlık ve spor alanında geliştirilen mobil uygulamalar kullanıcıların günlük olarak yaptıkları egzersiz ve spor aktivitelerinin izlenmesinde büyük kolaylık sağlayabiliyor.

Bu doğrultuda bir teknoloji sitesinin yapmış olduğu anket sonucunda Dünya'nın en iyi spor ve sağlık uygulaması seçilen iki uygulamayı sizlerle paylaşmaya karar verdik. İşte o uygulamalar;

Run Keeper (Android, iPhone, iPad)

RunKeeper

Yapılan anket sonucunda en iyi koşu uygulamaları arasında Android ve iOS işletim sistemleri için birinciliği elde eden RunKeeper uygulaması oldu. Apple tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama sayesinde koşu, yürüyüş, bisiklet sürüşü gibi aktiviteleri değerlendirebilir ve çeşitli ölçümler yapabilirsiniz.

Pek çok spor branşını destekleyen yapısıyla dikkat çeken uygulama örneğin; bisikletiniz ile gittiğiniz rotayı, sürüş hızınızı, yaktığınız kaloriyi size gösterebildiği gibi belirlediğiniz mesafeyi takip ederek, bu mesafeye ulaştığınızda sesli olarak sizi uyarabilme özelliğiyle de büyük kolaylık sağlıyor. Aynı şekilde koşu ya da yürüyüş aktiviteleriniz içinde uygulamayı kullanabilirsiniz.

Ayrıca uygulamada bulunan sosyal ağ entegrasyonu sayesinde tüm verilerinizi Facebook ve Twitter hesabınızdan paylaşmanıza da imkan tanıyor.

Endomondo Sports Tracker (Android, iPhone, iPad, Windows Phone)

Endomondo Sports Tracker

Ankette Windows Phone işletim sistemi kategorisinde seçilen Endomondo Sports Tracker oldu. RunKeeper ile hemen hemen aynı mantığa sahip olan uygulama genel olarak yürüyüş ve koşularda kullanıcılara mobil antrenörlük yaptığı gibi verilerinizi de profilinizde kayıt altına alabiliyor.

Kullanıcılar uygulama içerisinde bulunan çeşitli egzersiz hareketlerini görerek yapabildikleri gibi uygulamanın günlük olarak önerdiği aktiviteler de yerine getirilebiliyor. Ayrıca uygulamada bulunan GPS özelliği sayesinde yürüyüşlerinizi yapmak için kullanabileceğiniz rotayı da kolay bir şekilde harita üzerinden belirleyebilirsiniz.

Diğer uygulamalardan farklı olarak müzik entegrasyonuna da sahip olan uygulama seçeceğiniz herhangi bir müziği egzersizlerinizde dinleyebilmenizi de sağlıyor. Buna ek olarak uygulamada bulunan sosyal ağ entegrasyonu sayesinde yaptığınız egzersizleri arkadaşlarınızla paylaşabilir ya da onların yaptıkları aktivitelere göz atabilirsiniz.

Tamamen ücretsiz olarak mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz RunKeeper ve Endomondo Sports Tracker uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ