Dünyanın en hızlı arabası artık elektrikli! - Haberler - indir.com

Dünyanın en hızlı arabası artık elektrikli!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Hem özellikleri hem de tasarımı ile otomobil dünyasında adından sıkça söz ettiren Rimac Nevera, yeni bir rekora daha imza atmayı başardı. DragTimes kanalında yayınlanan videolarda Rimac Nevera, yalnızda 8,58 saniyede 400 metreyi geride bırakarak rekor kırmayı başardı. Bunun yanı sıra sıfırdan yüze sadece 1,90 saniyede çıktı.

Hırvatistan merkezli olan spor otomobil üreticisi olarak adından söz ettiren Rimac, bir süredir kırdığı rekorlar ile sık sık konuşulan aracı Nevera ile otomobil basınının gündemine oturdu. 1914 beygir gücünde olan bu araç, saatte 415 kilometrelik maksimum hızı gibi oldukça yüksek özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Rimac Nevera, en son DragTimes kanalına konuk oldu ve paylaşılan video ile de rekor kırmayı başardı. Videonun esas heyecanlandıran kısmı, Nevra kırmış olduğu rekor esnasında ideal şartların sağlanmamış olmasıdır. Bu da hava sıcaklığı, pistin sıcaklık oranı, kullanılan lastikler ve benzer öğelere daha iyi  hazırlandığında aracın daha yüksek değerler vereceğini gösteriyor. 

Bugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladıBugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladı

Rimac Nevera, sıfırdan yüze 1,90 saniyede çıkan araç oldu

Kaliforniya’daki Famoso Pistinde test tabi tutulan bu araç, yapılan her testte heyecanlandırmayı başardı. Burada ‘seri üretimde olan ve en çabuk hızlanan araç’ unvanını elde eden Rimac Nevera, 400 metreyi 8,58 saniyede geri bırakmayı başardı. Bu sırada saatte yaklaşık olarak 268 kilometre hıza çıkan araç, bu sayede daha önceki, 8,62 saniyelik bir rekor kırmış oldu. Daha da heyecanlandıran kısmı ise Rimac Nevera bu değerin de üstüne çıkabileceği gerçeğidir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Michelin’in adından iyi söz ettirse de en iyi performansı sunduğunu söylemek mümkün olan Pilot Sport 4S tekerlekleriyle bu değerlere çıkan Nevera, daha iyi drag tekerleri ile daha bir şekilde performans sergileyebilir.

Bunun yanı sıra testlerin yapıldığı sırada yaklaşık olarak 65 santigrat derece sıcaklığında olan pist gibi bir durum ve bir takım  ayarlamalarında yapılarak uygun ortamın sağlanması gerekirdi. Sonuç olarak ise bu faktörlerde ortadan kaldırıldığında Rimac Nevera'nın halihazırda elde ettiği rekorun daha da ötesine çıkacağı gerçeği göz ardı edilemez. Söz konusu bu aracın ve kanalın takipçileri imdi ise Tesla Model S Plaid ve Rimac Nevera’yı aynı pistte görmek istiyor. 



PAYLAŞ