Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri - Haberler - indir.com

Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 17:20:13
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri açıklandı. Türkiye, listenin ilk 5’inde yer alıyor.

Bu yıl içerisinde kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen Instagram, son birkaç yılın en popüler sosyal medya hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Facebook tarafından alındıktan sonra sürekli gelişim içerisinde olan platform, son olarak 2018 yılında bir patlama yaşadı denilebilir. Bu yıl içerisinde daha köklü değişiklikler yaptı ve kullanıcılarından geçer not almayı da başardı. Dünya genelinde ciddi bir kullanıcı sayısına sahip olan Instagram’ın bu popülerliği ve kullanım oranı, ülkeden ülkeye değişiyor. Türkiye’de de oldukça fazla tercih edilen sosyal medya platformunun, en çok hangi ülkelerde ne oranda kullanıldığı açıklandı.

iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?

Instagram’ı en çok ABD kullanıyor

Sosyal medyanın en büyük ve en fazla kullanıcıya sahip platformu Instagram, son zamanlarda Facebook’a ve Twitter’a ilginin azalmasıyla birlikte, ipleri iyice eline aldı. Hikayeler özelliği ile kullanıcılarını kendisine daha çok çeken ve son olarak IGTV’yi de yayınlayarak, rakip tanımayan Instagram, her geçen gün bünyesini genişletiyor.

Hızla büyümeye devam eden platforma dair, Almanya merkezli istatistik kurumu Statista tarafından yeni bir istatistik yayınlandı. Ekim 2018 ayı itibariyle baz alınan verilere göre, Instagram’ın en çok hangi ülkelerde kullanıldığı açıklandı. Buna göre, Instagram 121 milyon kullanıcısı ile en çok ABD’de tercih ediliyor. ABD’nin ardından 71 milyonla Brezilya geliyor. Hindistan 64 milyon ile üçüncü sıranın sahibi. Ülkemize baktığımızda, 37 milyon Instagram kullanıcısı ile beşinci sırada olduğu görülüyor.


İlgili uygulamalar
Instagram'da stalk yapmak çok kolayInstagram'da stalk yapmak çok kolay
Instagram'a Görme Engelliler İçin Yeni ÖzellikInstagram'a Görme Engelliler İçin Yeni Özellik
Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurduInstagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu

PAYLAŞ