Dünyanın en derin yerinde bile plastik atık bulunuyor - Haberler - indir.com

Dünyanın en derin yerinde bile plastik atık bulunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 16:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, dünyanın en derin noktası olarak adlandırılan Mariana Çukuru hakkında korkunç bilgiler geldi. Gelen bilgilere göre Dünyanın en derin yerinde bile plastik atık bulunuyor

Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor

Hava kirliliğine neden olan Tesla'ya para cezasıHava kirliliğine neden olan Tesla'ya para cezası

Dünyanın en derin yerinde bile plastik atık bulunuyor

Bilim insanları, hiç gün yüzü görmemiş binlerce deniz canlısının yaşadığı çukurda bile plastik atık bulunduğunu söyledi. Geochemical Perspectives Letters isimli akademik yayının kasım sayısında, Mariana Çukuru hakkında bazı korkunç bilgiler geldi. Bu Mariana Çukuru'nda mikroplastik tespit edildiğini ispatlayan bir makale yayınlandı. İlk okuyuşta ilginç gelmeyen bu bilgi, Mariana Çukuru'nun boyutları hatırlatıldığı zaman başka bir hale döndü. Japonya ve Endonezya arasında yer alan bu çukurun en derin noktasında 11 kilometre olduğuna bakılırsa, böylesine el değmemiş bir yerde bile plastik atıkların gözükmesi insanların Dünya'ya ne kadar çok zarar verdiğinin en belirgin göstergesi olabilir. 

Pasifik Plakası ile Mariana Plakası'nın çarpıştığı noktada oluşan bu çukur, 11 kilometrelik derinliği nedeniyle belirli bir noktadan sonra Güneş ışığını bile geçirmiyor. Hatta su yüzüyinden atılan 1 kilogramlık kütle, çukurun dibine ulaşması yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Ayrıca Mariana Çukuru, 1 ila 4 derece arasında değişen sıcaklığa sahip ve 16,000 psi gibi bir basınç uyguluyor. Bu özellikler nedeniyle dünyada daha önce hiç görülmeyen canlılara ev sahipliği yapabiliyor. Dünya üzerindeki en ilginç yerlerden bir tanesi olarak gösterilen bu çukur hakkında araştırmalar yapan bilim insanları, Mariana'da her 1 litrede 13.51 adet plastik parçası olduğunu belirtti. Sadece su yüzeyine yakın yerlerde bulunmadığı görülen bu çukurun 7 ve 11 kilometre aralığındaki bölgesinde de olduğu tespit edildi. 

Bu araştırmalara bakıldığında insanların dünyaya ne derece zarar verdiğini görebiliyoruz. Dünyanın neredeyse hiç görülmemiş yerinde bile plastik atıklarının bulunması, insanların dünyaya gün geçtikçe çok daha fazla zarar verdiğini ve bunları durdurmazsa gelecek zamanlarda plastik oranının çok daha fazla olacağını, denizlerin ve okyanusların çok daha fazla kirleneceğini düşünüyoruz. Bu şekilde denizleri ve okyanusları kirletmemiz, denizdeki canlıların ölmesine neden olabilir ve büyük bir felakete yol açabiliriz.


Bir Yazılımcı, Çiftlik Bank'ın Ne Kadar Kirli İşlere Karıştığını Gösteren İtiraflar Paylaştı!Bir Yazılımcı, Çiftlik Bank'ın Ne Kadar Kirli İşlere Karıştığını Gösteren İtiraflar Paylaştı!
YouTube bilgi kirliliğini önlemek için Wikipedi'den faydalanacak!YouTube bilgi kirliliğini önlemek için Wikipedi'den faydalanacak!
Hava kirliliğe karşı duman yutan dev kuleler!Hava kirliliğe karşı duman yutan dev kuleler!

PAYLAŞ