Dünyanın en çok satan akıllı telefonları - Haberler - indir.com

Dünyanın en çok satan akıllı telefonları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-12 20:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılının Temmuz ile Eylül tarihleri arasında Samsung, %19 gibi bir oranla akıllı telefon pazarında Huawei'yi geride bırakmayı başardı. Gene aynı tarihler arasında Huawei %14 oranı ile Apple'ın mevcut %12 oranındaki akıllı telefon pazarını geçerek Apple'ı geride bırakmayı başardı. Toplamda is akıllı telefon pazarında %45 oranında bir pazar payına sahip olan bu 3 firma, diğer akıllı telefon firmaların satış oranlarına göre daha fazla satış gerçekleştiriyorlar. 2018 yılında ise toplamda 380 milyon adet telefon satmış durumda. 2017 yılı ile kıyaslandığı zaman ise %5 oranında daha az satış gerçekleşmiş oluyor. 

Dünya genelinde firmaların satış oranları

Samsung, Huawei ve Apple firmaları satışlarının artması ile beraber diğer akıllı telefon üretimi gerçekleştiren firmaların satış oranlarında da düşüş yaşandı. 2018 yılının 3. çeyreğinde Oppo ve Xiaomi gibi firmalar %9 oranında bir pay almış durumda. Bu firmaların arkasından ise 2018 yılının 3. çeyreğinde %8 oranı ile Vivo gelirken, bir sonraki firma Lenovo %3 oranı ile sırayı takip ediyor. 

Google, Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılara ulaştırıyorGoogle, Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılara ulaştırıyor

Asya Bölgesi'nde akıllı telefon üreticilerin payı ne kadar

Bu firmaların pazar yerlerinin dağılımını kıtalara göre inceleyecek olursak şayet, Asya Bölgesi'nde Çin menşei olan firmaların hakim olduğunu görürüz. %16 gibi bir oran ile pazar payını yakalayan Oppo, oldukça geniş bir pazar yeri kendine oluşturmuş oluyor. Oppo'nun hemen arkasından gelen Huawei ile Vivo buradaki oranlarını %15 gibi bir oranla oluşturuyor. Bir sonraki firma ise elbette Xiaomi oluyor. Xiaomi ise buradaki oranını %14 olarak ayarlıyor. Bu bölgede bir hayli düşük satış oranları yaşayan Samsung ise bu bölgedeki payını %10 olarak alıyor. 

Avrupa Kıtası'nda ise bu pay değişiklik gösteriyor

Avrupa Kıtası'na baktığımız zaman ise bu oranlar bir hayli değişiyor. Avrupa Kıtası'nda en başta elbette Samsung geliyor. Samsung burada ki pazarına %32 gibi bir oranla hakimiyet kurmuş durumda. Hemen arkasından gelen Huawei ise bu bölgedeki pazar oranını %22 olarak belirliyor. Avrupa Kıtası'nda kendine 3. sıradan yer ayırabilen Apple ise burada %19 gibi bir oranla pazar payına sahip firma oluyor. Bu firmaların arkasından gelen Xiaomi ise Avrupa Kıtası'nda çok fazla hakimiyeti olmamakla beraber %4 gibi bir oranla bu pazarda yer edinmeye çalışıyor. Son olarak çok düşük bir orana sahip olması ile dikkat çeken Alcatel, bu bölgedeki hakimiyeti ise %2.

Peki Kuzey Amerika Bölgesi'nde bu oranlar nasıl

Bir diğer önemli bölge olan Kuzey Amerika Bölgesi'nda ise şartlar değişiklik gösteriyor. Bu bölgede hakim olan firma sizlerinde tahmin edeceğiniz üzere Apple oluyor oluyor. Amerika'nın gözdesi olan Apple, bu bölgedeki pazar payını %39 gibi bir oranla oluşturuyor. Apple'dan hemen sonra gelen diğer firma ise Samsung. Samsung'da bu bölgede büyük bir oranda yer edinmeyi başarmış akıllı telefon üreticisi firma. Samsung ise %26 gibi bir oranla bu bölgede yerini belirliyor. Daha sonra ise gelen firma LG oluyor. LG Kuzey Amerika Bölgesi'nde %17 gibi bir oranla yerini alıyor. %8 oranı ile kendi yerini alan firmamız Lenovo oluyor. Son olarak %5 gibi bir oranla kendini göstermeye çalışan firma Alcatel oluyor.

 


Netflix'e uygun fiyatlı mobil paket geliyor!Netflix'e uygun fiyatlı mobil paket geliyor!
Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!
Yeni nesil Yeni nesil "mobil oyunlar" geliyor

PAYLAŞ