Dünyanın en çok oynanan 2. oyunu Valheim oldu - Haberler - indir.com

Dünyanın en çok oynanan 2. oyunu Valheim oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Valheim, aynı anda dahil olan oyuncu sayısında yeni bir rekor kırmayı başardı. 502 bin oyuncu sayısına ulaşan Valheim, dünyanın en çok tercih edilen ikinci oyunu haline geldi. Dota 2'yi geride bırakmayı başaran bu oyunun artık tek rakibi ise anlık olarak 1,1 milyon oyuncu sayısına ulaşan CS:GO oldu. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde aktarılan bilgilere göre Valheim adlı bir hayatta kalma oyunundan söz edildi. Söz konusu bu oyun, şu an için çok yeni olmasına karşılık dünyanın en popüler oyunlarını geride bıraktı ve eş zamanlı olarak oyuncu sayısında da 350 bin bandı geride bırakıldı. Birkaç gün önce ise bu oyunun satış rakamının 3 milyon seviyesini de aştığı gün yüzüne çıktı. Konuyla ilgili olarak gelen son haberler, Valheim'ın yeni bir rekor kırmasıyla sonuçlandı. 

Başarılı oyun Valheim, dün itibariyle anlık oyuncu sayısını 500 binin üzerine çıktı. Bu başarıda oyunun, Steam üzerinde en çok eş zamanlı oyuncuya sahip olan ikinci oyun olmasını sağladı. Valheim'in, maksimum eş zamanlı oyuncu sayısı olarak 1,1 milyon olan CS:GO'ya ulaşması şu an için erken olsa da mevcut veriler, oyunun Dota 2'yi geçtiği ortaya koyuyor. Son haftaların en popüler hayatta kalma oyunu, adını altın harflerle yazmayı başarmış durumdadır. 

Küçük ekipten büyük başarı 

Valheim, Iron Gate Studios adlı bir şirket tarafından geliştirildi. Sadece 5 kişi tarafından oluşturulan Iron Gate Studios'un kurucu ortağı tarafından yapılan açıklamalarda, satış miktarının belirli bir düzeyde olacağı tahmin ediliyor. Fakat milyonlarca satışın kendileri için de sürpriz olduğu dile getirildi. Aynı zamanda şirket, oyunun satı rakamlarından fazlası da memnundur. 

Valheim, şu an için görülmemiş bir başarı elde etmiş olsa da henüz erken erişim noktasındadır. Yani oyuna getirilecek olan daha çok fazla detay bulunuyor. Haliyle bu gelişmeler, oyunun kitlesinin de büyümesine yol açacak. Aynı zamanda söz konusu bu şirket, gelecekteki gün ve aylar içerisinde güncelleme takvimini hazırlamış durumdadır. Oyun güncellemeye ve büyük yenilikler kazanmaya devam ederse de Valheim'ın CS:GO'nun 1,1 milyonluk eş zamanlı oyuncu rekorunu kırması işten bile değil. Oyun hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 





PAYLAŞ