Dünyanın En Büyük Üçüncü Yonga Alıcısı Huawei Oldu - Haberler - indir.com

Dünyanın En Büyük Üçüncü Yonga Alıcısı Huawei Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Gartner, pazar araştırma firmaları arasında önemli bir yere sahip. Gartner tarafından gelen rapora göre Huawei, yarı iletken tedarik harcamalarını yüzde 45 oranında artırdı ve dünyanın en büyük üçüncü yonga alıcısı konumuna gelmeyi başardı. 

Herkes tarafından merakla beklenen Huawei P30 serisi hakkında o haber geldi!

Herkes tarafından merakla beklenen Huawei P30 serisi hakkında o haber geldi!Herkes tarafından merakla beklenen Huawei P30 serisi hakkında o haber geldi!

Dünyanın En Büyük Üçüncü Yonga Alıcısı Huawei Oldu

Çin tarafından en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunan Huawei, yayınlanan raporlara göre birçok cihazda kullanılan yarı iletken alıcılarının  üçüncü en büyüğü konumuna geldi. İlk sıralarda ise tahmin edeceğiniz üzere Samsung ve Apple bulunuyor. Gartner'a göre Huawei, 2018 yılında yarı iletken tedarik harcamalarını artırdı ve bu harcamalar 21 milyar doları aştı. Bu bilgilere bakıldığında Huawei, Dell'i geçiyor. Çinli şirket batı tarafında biraz sıkıntılar yaşasa da yonga şirketlerinin önemli bir müşterisi haline gelmeyi başarıyor. 

Dünyanın en büyük diğer yonga alıcılarına bakıldığında ise 4 tane Çinli firma görüyoruz. Bunlar Huawei, Lenovo, Xiaomi ve BBK şirketleri. Cep telefonu ve bilgisayar pazarlarında önemli isimlerinin de içerisinde olan bu 10 alıcı, 2018 yılı içerisinde tüm pazarın yüzde 40'lık bir kısmını oluşturdu. Bir önceki yıl ise bu rakam yüzde 39.4 oranındaydı. 


Merkel'den İlginç Huawei Açıklaması GeldiMerkel'den İlginç Huawei Açıklaması Geldi
ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar HazırladıABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı
Huawei P30 ekranı ile konuşulacakHuawei P30 ekranı ile konuşulacak

PAYLAŞ