Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance Hacklendi - Haberler - indir.com

Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance Hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 12:32:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Yapılan işlem sayısına göre en büyük kripto para borsası durumundaki Binance siber saldır saldırıların etkisi altında kaldı. Çevrim içi cüzdanlara sızan hacker grubu, 7000 BTC ile birlikte piyasadan kayboldu!

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Binance borsasında beklenmedik bir bakım süreci başladı. Bakımın ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Changpeng "CZ" Zhao siber saldırıya uğradığını belirtti.

Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!

7000 BTC Çalındı!

Zhao, saldırganların sistemde yer alan bir çok açığı kullanmasıyla borsaya sızdıklarını ve kullanıcı API anahtarlarıyla 2 aşamalı doğrulama kodu gibi hassas bilgilerin de çalındığını belirtti.  Bununla birlikte çevrim içi cüzdanlarda yaklaşık 7000 BTC çalındı. Toplam oluşan zararın ise 40 milyon dolar civarında olduğu hesaplanıyor.Yapılan saldırıda hackerlar virüs ve diğer bir çok yöntem kullanarak anahtarları elde ettikleri söyleniyor. Borsa teknik ekibi kullanılan tüm yöntemleri hesaplamak ve göstermek için geni çaplı bir araştırma başlattı. Saldırının kim tarafından yapıldığı ise halen tespit edilmemiş.

Çevrim dışı cüzdanlarda yapılan saldırı sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadı. Borsanın saldırıya uğradığı haberinin ardından kripto para piyasalarında düşüş yaşandı. 6000$ seviyesine kadar yükselen BTC, hali hazırda 5880$ kadar düşüşlere geçti. BNB de bir ara 19$ kadar düşüş yaşadı.


İlgili uygulamalar
John Mcafee Bitcoin mucidi Satoshi'nin kim olduğunu biliyor!John Mcafee Bitcoin mucidi Satoshi'nin kim olduğunu biliyor!
John McAfee Bitcoin'in Kurucusunu İfşa Etmekten VazgeçtiJohn McAfee Bitcoin'in Kurucusunu İfşa Etmekten Vazgeçti

PAYLAŞ