Dünyanın En Büyük E-Ticaret Sitesine Siber Saldırı - Haberler - indir.com

Dünyanın En Büyük E-Ticaret Sitesine Siber Saldırı

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden birisi olan eBay, resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı bir duyuruyla internet korsanları tarafından siber saldırıya uğradığını açıkladı.

Siber korsanların müşterilere ait isim, kriptolu şifre, e-posta adresleri, yazışma adresleri, telefon numarası ve doğum tarihi bilgilerine eriştiğini açıklayan eBay, finansal bilgiler ile kredi kartı bilgilerinin tutulduğu veritabanının ayrı bir sunucu üzerinde bulunduğundan dolayı bu bilgilerin hala koruma altında olduğuna da dikkat çekti.

Açıklamada; şirketin kapsamlı bir test yaptığı ve bu test sonucunda saldırganların eBay çalışanlarından bazılarına ait giriş şifreleriyle şirketin kurumsal ağının bir kısmına sızmayı başardıkları belirtiliyor. 

145 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan şirket konuyla ilgili e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacağını da belirttiği açıklamasında kullanıcıları, platform üzerindeki şifrelerini ve başka platformlar üzerindeki aynı olan şifrelerini de değiştirmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.





PAYLAŞ