Dünyanın Dörtte Biri Facebook Kullanıyor! - Haberler - indir.com

Dünyanın Dörtte Biri Facebook Kullanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-05 07:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, istatistiksel rakamları ile rakiplerine meydan okumaya devam ediyor. Her şirketin yaptığı gibi Facebook'ta yılın ilk çeyrek dilimine ait bazı kullanıcı rakamlarını ve kazanç miktarlarını açıkladı. Ortaya çıkan rakamlara göre Facebook'un yoluna tüm hızıyla büyüyerek devam ettiği gözüküyor. Hali hazırda aktif olarak kullanıldığı görülen Facebook, hanesine kazandırdığı özellikler ile de yükselişine devam ediyor. Ayrıca ek Messenger uygulaması ile geçtiğimiz ay Instagram kullanıcı sayısını ikiye katladığı ifade edilmişti.

Bu nedenden ötürü yakın zamanda Facebook'un herhangi bir düşüş yaşaması beklenmiyor. Açıklanan resmi rakamlara göre Facebook ciddi olarak hala büyümeye devam ettiğini ve işlerin olumlu anlamda iyi gittiği gözüküyor. İfade edilene göre 2017 yılının ilk çeyrek diliminde Facebook tam 8 milyar dolar kazanç elde etmiş durumda. Bu kazanç rakamlarının 3 milyar dolar olanı kar olarak belirtilirken, geçtiğimiz yılın aynı dönemdeki rakamlarına bakınca, tam yüzde 49'luk kazanç artışı ve kazançta ise yüzde 76'lık bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

Aylık aktif kullanıcı rakamları yine şaşırtmayacak düzeyde. Facebook verilerine göre bu sosyal medya devinin 1.94 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip durumda. Bu rakamda bu platformun bir yılda tam yüzde 17'lik bir artış sağladığını gösteriyor. Güncel veri rakamlarına göre dünya üzerind 7.5 milyar yaşayan insan bulunuyor. Bu rakam ile beraber sosyal medya devi Facebook'u dünyanın dörtte birinin aktif olarak kullandığını ifade edebiliriz. Facebook bu rakamsal açıklamaların ardından 3000 yeni moderatörü işe alacağını ve yapılan şiddet paylaşımlarının önüne daha hızlı geçmesi bekleniyor.

Facebook bu büyüme hızı bakalım nereye kadar sürecek göreceğiz.





PAYLAŞ