Dünyada akıllı telefon satışlarının son durumu - Haberler - indir.com

Dünyada akıllı telefon satışlarının son durumu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-26 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında kıyasıya satış rekabeti devam ediyor. Huawei ve Samsung yılın ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarının liderliği için sıkı bir mücadele içerisine girdiler. Gartner’a göre Samsung, Nisan’dan Haziran ayına kadar 54.8 milyon akıllı telefon satmış durumda. Samsung’un akıllı telefon satışında bir önceki yıla göre yüzde 27.1’lik düşüş gösterdiği ifade ediliyor. Gartner’in kıdemli araştırma direktörü Anshul Gupta “Koronavirüs salgını, 2020’nin ikinci çeyreğinde Samsung’un performansını olumsuz olarak etkilemeyi sürdürdü. Amiral gemisi S serisi akıllı telefonlarına olan talep, küresel olarak telefon satışlarını canlandırmak için çok az şey yaptı” sözlerini dile getirdi.

Akıllı telefon pazarındaki satış rakamları ne durumda?

Samsung Galaxy S30 ailesinin beklenen satış fiyatı ve özellikleri iddiasıSamsung Galaxy S30 ailesinin beklenen satış fiyatı ve özellikleri iddiası

Çinli marka Huawei’nin ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6.8 ile düşüşle çeyrekte 54.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi başardı. Huawei’nin ikinci çeyrek telefon sevkiyatları ilk çeyreğe göre yüzde 27.4 artış sergiledi. Huawei, 2020’nin ikinci çeyreğinde Çin akıllı telefon pazarının yüzde 42.6’sını ele geçirdiği Çin’deki liderliğini bir hayli genişletti diyebiliriz. Huawei’nin agresif olan ürün tanıtım ve satış promosyonu gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

İkinci çeyrekte en güçlü performansı gösteren marka Apple ise ikinci çeyrekteki teslimatları bir önceki yıla göre yüzde 0.4 geriledi. Apple’ın geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde gönderdiği 38.5 milyon iPhone birimine kıyasla bu çeyrekte 38.4 milyon telefon sattı. Şirketin yüksek telefon satışı gerçekleştirmesinde iPhone 11 modelinin büyük bir payı olduğu düşünülüyor. Gartner’in araştırma başkan yardımcısı Annette Zimmermann “ “Apple’ın iPhone satışları, çeyrekte pazardaki çoğu akıllı telefon satıcısından daha iyi sonuç verdi ve aynı zamanda satışları çeyrek bazda artırdı. Çin’deki geliştirilmiş iş ortamı, Apple’ın ülkede büyümesine yardımcı oldu.” Dedi. Bakalım önümüzdeki Eylül ayında iPhone 12 ailesinin tanıtılması ile beraber rakamlar ne seviyede olacak göreceğiz.


Samsung’dan bütçe dostu katlanabilir telefon yoldaSamsung’dan bütçe dostu katlanabilir telefon yolda
Samsung telefonumu bul çevrimdışı çalışacakSamsung telefonumu bul çevrimdışı çalışacak

PAYLAŞ