Dünya Sağlık Örgütü ve oyun endüstrisiyle iş birliği yaptı - Haberler - indir.com

Dünya Sağlık Örgütü ve oyun endüstrisiyle iş birliği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünya çapında 37 binden fazla insanı yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüsün yayılma hızının önüne geçilebilmesi adına insanlara evlerinde kalmaları yönünde çağrılıyor yapıyor. Bunun için yeni bir adım atan Dünya Sağlık Örgütü, YouTube, Twitch gibi devlerle iş birliğine gitti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan binlerce kişinin ölümüne neden olarak dünyaya hızla yayılmaya devam eden Corona virüsüyle baş edebilmek için pek çok devlet yöneticisi vatandaşlarına evlerine kalmaları gerektiği yönünde çağrılar yapıyor. Bazı ülkelerde ise insanları evlerinde tutabilmek için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

İnsanların evlerinden çıkmasını istemeyen Dünya Sağlık Örgütü ise bunun için oyun endüstrisiyle iş birliği yapmaya karar verdi. Gerçekleştirilen yeni iş birliği kapsamında ‘Play Apart Together’ kampanyası başlatıldı.

Dünya Sağlık Örgütü insanları evlerinde tutabilmek için yeni bir kampanya başlattı!

Başlatılan bu kampanyayı destekleyen şirketler arasında Activision Blizzard, Twitch, Riot Games ve YouTube var. Bu şirketler kampanya kapsamında ilerleyen günlerde insanların birbirlerinden olabildiğince uzakta durmasını cesaretlendirmek adına özel etkinlikler ve aktiviteler düzenleyecekler.

Steam'den "Evde Kal" kampanyası!

Bu süreçte izolasyonun önemini vurgulayan e oyunculuğun mesafe koymada yardımcı olabileceğini ifade eden Activision CEO’su Bobby Kotick, konuyla “İnsanların, birbirlerine güvenli şekilde bağlanması daha önce hiç bu kadar kritik bir öneme sahip olmamıştı. Oyunlar, bunun için müthiş bir platform çünkü insanları; eğlencenin, amacın ve anlamın bakış açısıyla bağlıyor. Böyle bir girişime dâhil olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz sene insanların fazla oyun oynamasını “Oyun oynama bozukluğu” olarak adlandırarak hastalık kabul eden Dünya Sağlık Örgütü’nün şimdi oyun şirketleriyle anlaşması her ne kadar büyük bir ironi olsa da, bu durum insanları evlerinde tutabilmek için dünya çapında büyük bir seferberlik olduğunun bir kanıtı.


İlgili uygulamalar
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ