Dünya Sağlık Örgütü, Oyun Bağımlılığını Hastalık Olarak Kabul Etti - Haberler - indir.com

Dünya Sağlık Örgütü, Oyun Bağımlılığını Hastalık Olarak Kabul Etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 11:36:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünya Sağlık Örgütü tarafından günümüzün en önemli problemlerinden birisi olan oyun bağımlılığı noktasında önemli açıklamalarda bulundu. Öyle ki oyun bağımlılığı artık bir hastalık olarak kabul edildi. Sadece ülkemizde değil tüm dünyanın genel bir problemi olan dijital oyunlara bağlılık, dönemsel mi yoksa yapısal mı hala tartışılıyor. Uzmanlar tarafından ise oyun oynamak ile oyun bağımlısı olmanın önemli bir farklı olduğu söyleniyor. Oyun davranışlarının diğer sosyal aktiviteleri geçmesi ve bu davranışın önlememesi önemli sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kişi strese girerek sosyal ve eğitim alnına vakit ayıramaması bu bağımlılık neticeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun Bağımlılığı Hastalık Olarak Kabul Edildi

Microsoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği YapacakMicrosoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği Yapacak

Geçtiğimiz yılın Haziran ayı döneminde Dünya Sağlık Örgütü, oyun bağımlılığını modern hastalıklara arasına eklemişti. Bu noktada 72.Dünya Sağlık Meclisi’nde yapılan oylama tasarısında oyun endüstrisinde yer alan bazı grupların muhalefet olmasına rağmen üye devletleri tarafından kabul edildi. Bu kabul ile beraber oyun bağımlılığı artık resmen bir “bağımlılığa bağlı davranış bozuklukları” olarak hastalık kabul edildi. Hastalıkların Uluslar arası Sınıflaması kılavuzuna da eklenmiş oldu. 11.kez güncellenmiş olan liste 1 Ocak 2022 ile beraber yürürlükte olacak.

Oyun bağımlılığı 21.yüzyıl hastalığı olarak gözüküyor ve kontrol edilmediği zaman oldukça sorun yaratan sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlara göre ise söz konusu bu bağımlılık sosyal izolasyon ve beslenme sorunları gibi hem fiziksel hem de davranış ve duygusal gibi sorunlara sebep oluyor.  


PlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu KuruyorPlayStation Kendi Oyun Stüdyosunu Kuruyor
49 TL Değerindeki Oyun Rime Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu49 TL Değerindeki Oyun Rime Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

PAYLAŞ