Dünya Liderlerinin Twitter'daki Takipçi Sayıları - Haberler - indir.com

Dünya Liderlerinin Twitter'daki Takipçi Sayıları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Küresel PR ajansı Burson-Marsteller, her yıl düzenli olarak yaptığı ve mikroblog sitesi Twitter'daki dünya liderlerinin takipçi sayılarıyla etkilerini araştırdığı Twiplomacy ölçümlemesinin bu yılki sonuçlarını yayınladı.

Yayınlanan araştırma sonuçlarında yine her yıl olduğu gibi bu yılda ABD Başkanı Barack Obama 43 milyon takipçisiyle zirvede yer alıyor. 14 milyon takipçiyle Papa Francis'in ikini sırada olduğu listenin üçüncü sırasında ise Endonezya Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono var.

Dünya Liderlerinin Twitter takipçi sayıları

5 milyona yakın takipçi ile Beyaz Saray'ın resmi Twitter hesabının görüldüğü listenin 5'nci sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin yine 5 milyona yakın takipçi sayısına sahip.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 6'ncı olduğu listede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 7'nci sırada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise en çok takipçiye sahip dışişleri bakanı olarak listenin 22'nci sırasında yer alıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı resmi hesabı da 21'nci sırada.

Dünya Liderlerinin Twitter Takipçi Sayıları

Dünya liderlerinin attıkları tweet'lerin etkisinin de ölçümlendiği araştırmada en etkili lider olarak Papa Francis gösteriliyor. Attığı tweet başına ortalama 10 bin retweet alan Papa'yı ortalama 2 bin retweet sayısı ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro izliyor.

Araştırmanın tamamını incelemek için http://twiplomacy.com/blog/twiplomacy-study-2014/ linkini ziyaret edebilir, mikroblog sitesi Twitter'ın uygulamalarını da aşağıdaki bağlantılardan mobil cihazınıza indirebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ