Dünya Genelinde En Fazla İnternet Yiyen Servisler - Haberler - indir.com

Dünya Genelinde En Fazla İnternet Yiyen Servisler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 17:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kullanıcıların ilgisine yönelik birçok servis ve içerik yer alıyor. Bunlardan birisi olan Netflix ise kullanıcıların dizi – film seyretmek için tercih ettiği ilk platformlardan birisi oluyor. Dünya genelindeki popüler bu yapımın internet trafik harcama noktasında rakiplerini ve tüm siteleri geride bırakarak zirvede olduğu açıklandı. Vakit geçirilen ve internet verilerini sömüren birçok sosyal medya, internet sitesi ve medya sağlayıcıları yer alıyor. İnternetin söz sahibi olarak gözüken Google ise arama motoru devi olarak biliniyor. Ancak ortaya çıkan yeni verilere göre Dünya üzerindeki internetini en çok tüketim sağlayan servisin Netflix olduğu açıklandı. Ayrıca Google’ın servisi olan YouTube platformunu da arkada bıraktığı ifade ediliyor.

Netflix İnternete Hükmediyor

Bu servisin internetin en fazla tüketim sağlanan platform olma sebebi ise içerik ve içerik kalitesi olduğu belirtiliyor. 1997 kurulum olan bu servis son yıllarda kendini geliştirmesi ile ön plana çıkıyor. Raporlara göre Netflix’in internet trafiği tüketme oranı yüzde 15 seviyesinde olduğu belirtiliyor. Bu akışın internet üzerinde şifrelenerek yapıldığı da ifade ediliyor. Netflix bu internet tüketim pazarında yüzde 15’lik bir dilime sahipken hemen arkasında yüzde 13.1 oran ile gömülü videolar nitelendiriliyor. Bunun arkasında ise YouTube yüzde 11.4 ile bulunuyor. Asya ve Pasifik bölgesinde çeşitli sitelere gömülü videolar tercih edilirken Avrupa bölgesinde ise en fazla YouTube popülerliği gözüküyor.

Genel anlamda internet kullanımının yüzde 58’i ise video izleme yönünde gerçekleştiriliyor. Aktivitelerde yüzde 22’lik olan BitTorrent indirmeleri olduğu belirtiliyor. Sosyal medya ise bu ortamın yüzde 5.1’lik kısmını oluşturuyor. Online oyun tarafında ise League of Legends oyunu yüzde 26’lık oranı ile rakip oyunları arkasında bırakıyor. Netflix’in bu yükselişi geliştirilen içerik kalitesine oranlı sürmesi bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ