Dünya genelinde en çok satan oyun konsolları - Haberler - indir.com

Dünya genelinde en çok satan oyun konsolları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 18:03:02
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Oyun dünyası gelişmeye başladıkça yenisi çıkan oyun konsolları arasında, ilk zamanlardan bugüne kadar en çok satan oyun konsolları…

Oyun dünyasına, ilk zamanlardan bugüne kadar pek çok oyun konsolu sürüldü. Genellikle Xbox ve PS’in adını duysak da konsol dünyası bu iki isimden ibaret değil. Oyunların grafikleri geliştikçe, konsol üreticileri, daha iyi deneyim için, en iyi konsolu oyunculara sunabilme yarışına giriyorlar. Şu sıralar, Sony’den PS 5 açıklaması ve Microsoft’tan da yeni bir Xbox modeli bekleniyor.

Ücretsiz oynayabileceğiniz 5 klasik mobil oyun

Peki, bugüne kadar çıkan oyun konsolları arasında en çok satanları merak ediyorsanız, listemize göz atın;

  1. Playstation 2

Dünyanın en çok satan konsolu, birçok kişi tarafından PS 4 olarak düşünülse de bu sorunun doğru cevabı PS 2. PS 2, dünya genelinde 155 milyondan fazla satış yaparak, dünyanın en çok satan oyun konsolu olmuştur.

  1. Nintendo DS

El konsolları denilince birçok oyun tutkununun aklına şüphesiz Nintendo geliyordur. Keza bu konudaki başarısını, dünyanın en çok satan ikinci oyun konsolu Nintendo DS ile de somut olarak gösteriyor. Nintendo DS, dünya genelinde bugüne kadar 154 milyon sattı.

  1. Nintendo Game Boy

Listenin üçüncü sırasında yine bir Nintendo oyun konsolu yer alıyor. Nintendo Game Boy, 1989 yılında çıkan konsol, 118.7 milyon satış rakamına ulaşarak, konsol camiasına adını kazımayı başardı.

  1. PlayStation 1

Sony, 1994 yılında çıkardığı Playstation ile oyun dünyasına en büyük adımı atmış oldu. Playstation, dünya genelinde 102.5 milyon satış rakamına ulaştı.

  1. Nintendo Wii

Listenin beşinci sırasında yine Nintendo imzalı bir konsol yer alıyor. Gamecube ile kötü bir çıkış yapan şirket, durumu Nintendo Wii ile düzeltmeyi başardı. Nintendo Wii, PS 3 ile aynı dönemde piyasaya sürdü. PS 3’e göre daha güçsüz olmasına karşın, yenilikçi yapısıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. konsolun satış rakamı 101.63 milyon.

  1. Microsoft Xbox 360

Altıncı sıranın sahibi, günümüzde Playstation ile en çok rekabet halinde olan Xbox serisinin 360 üyesi. Microsoft Xbox 360, 84 milyon satış rakamına ulaşarak, dünyanın en çok satan oyun konsollarından biri oldu.





PAYLAŞ