Dünya genelinde birçok platform çöktü! - Haberler - indir.com

Dünya genelinde birçok platform çöktü!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 14:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son dakikalarda elde edilen bilgilere göre, dünya çapında Amazon, CNN, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch gibi birçok siteye erişim sağlanamıyor. Dünyanın en popüler siteleri olan bu platformlarda çöküntü yaşaması büyük ses getirdi. 

Çökme sorunuyla karşı karşıya kalan bu siteler arasında Amazon, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch ve CNN gibi internet sitelerinin de bulunduğu aktarılıyor. Downdetector tarafından aktarılan bilgilere göre sorun yaşayan bazı siteler ve servisler ise şu şekildedir; Reddit, Twitch, CNN, HBO Max, Hulu, AWS, Fubo TV gibi önemli isimler yer alıyor. Birçok uluslararası internet sitesinde aynı anda yaşanan bu çökme sorunu, siber saldırı düşüncesini akıllara getirdi. Ancak problemin kesin olarak neden kaynaklandığı bilinmiyor. 

Sorunun temel olarak kaynağı Amerikalı bulut bilişim hizmeti sunan Fastly'den kaynaklandığı düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan şirket, içerik dağıtım ağı olarak görev yağan CDN'de yaşanan sorunlar üzerinde araştırma yaptığını dile getirdi. Çökme sorunu yaşayan bazı siteler 503 hatasıyla tamamen çevrimdışı bir şekilde gözükürken, Twitter ve Amazon gibi belirli sitelerde sadece görsellerde sorun yaşanıyor. 

 





PAYLAŞ