Dünya Fotoğrafçılık Günü'ne özel iPhone ile çekilmiş fotoğraflar - Haberler - indir.com

Dünya Fotoğrafçılık Günü'ne özel iPhone ile çekilmiş fotoğraflar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 11:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Liste

Her yıl Ağustos ayında kutlanan Dünya Fotoğrafçılık Günü'ne özel Apple, iPhone ile çekilmiş fotoğraf galerisini paylaştı. Türkiye'den Muhsin Akgün ve Kerem Uzel'in de aralarında bulunduğu bu galeri birçok fotoğrafı içerisinde bulunduruyor. İşte o galeriden bazı fotoğraflar:

Kerem Uzel'in Fotoğrafları

Kerem Uzel'in en sevdiği yerler arasında bulunan deniz kenarı. Uzel, "Bir fotoğraf muhabiri olarak başkalarının yaşamlarındaki zor anlara tanık oldum. Denizin yakınında olmak çok rahatlatıcı ve hayatım ve işim için bana motivasyon sağlıyor. Bu yıl iPhone ile çalışırken bana en çok ilham veren şey olarak fırtınayı bekleyen leylekler fotoğrafını seçerdim muhtemelen. Provoke uygulamasıyla çalışmaya karar verdikten sonra, iPhone çalışmalarıma eklemek için bu tür anları kovalamayı ve biriktirmeyi planlıyordum. iPhone X'umu aldıktan sonra, Halide, Camera+, Procam ve Provoke gibi bazı farklı uygulamalar kullandım. Sonra yüksek kontrastlı Siyah Beyaz ayarını kullanarak Provoke ile çalışmaya karar verdim." şeklinde açıklama yaptı.

iPhone Kamerasıyla Bilgisayara Dropbox KurabilirsiniziPhone Kamerasıyla Bilgisayara Dropbox Kurabilirsiniz

Muhsin Akgün

Genellikle sanatçıların portrelerini çeken Muhsin Akgün, Aktörler/aktrisler, yazarlar, müzisyenler vb. şeyler fotoğrafçının konularını oluşturuyor. Bu konuda, "İşlerinin çoğunu hayranlıkla takip ettiğim için, bu beni fotoğraflarını çekmek için motive ediyor." diyen Muhsin Akgün, genellikle doğa fotoğrafları çekiyor. Özellikle "Bir yer paylaşmak zorunda olsaydım, burası İstanbul olurdu." diyen Muhsin Akgün gerçekten muhteşem fotoğraflar çekmiş.

Ryan Pernofski

Yukarıdaki resmi çeken kişi Ryan Pernofski. Okyanus dalgalarını fotoğraflamak için iPhone'unu kullanıyor ve fotoğraf çekmenin en iyi tarafının erişebilir ve taşınabilir olması olduğuna inanıyor. Ryan Pernofski, "Bence okyanus sanattır. Uzun süre bakabileceğiniz fotoğraflar çekmeyi seviyorum. Titizlikle oluşturulmuş bir resim veya heykel gibi, inceliyebileceğiniz, sizi düşündürecek ve hayran bırakacak, köşeden köşeye bir fotoğraf. Bazen bana okyanus poz veriyor ve her damlacık doğru yerde gibi geliyor. Mükemmel değil ama güzel." şeklinde açıklamalar yaptı.

John Bozinov

Yukarıdaki resmi çeken John Bozinov, portre, macera ve kutup keşif gezisi fotoğrafçılığında uzmanlaşmış ve şu şekilde açıklama yapmış. "iPhone ile fotoğraf çekmeyi en çok sevdiğim yerler kesinlikle kutup bölgeleri. Özellikle de, bağlarımın en güçlü olduğunu hissettiği yer olan Antarktika. Antarktika, göğe yükselen buz dağları ve dirençli yaban hayatı ile inanılmaz bir gücü dışa vuruyor. Ama aynı zamanda, bu manzaraların ne kadar hızlı değiştiğini gözlediğimizde küresel ısınmanın etkileri karşısındaki kırılganlığını da fark edibiliyoruz." dedi.

Paul Zizka

Yukarıdaki bu fotoğrafı Paul Zizka çekti. Bu ödüllü dağ manzarası ve macera fotoğrafçısı Paul, "az belgelenmiş" yerleri fotoğraflamak amacıyla dünyanın farklı yerlerine sıklıkla gidiyor. Farklı ülkelerde fotoğrafçılık atölyeleri düzenleyen Paul, "Benim evim dağlar ve dağlarda harcadığım zaman benim için çok ilham verici oluyor. Tarihi yalnızca jeolojik bakış açısından değil, uzun yıllar önce öncülük yapanların, yolları, açanların ve bölgeyi keşfedenlerin bakış açısından bakarak görmeyi de seviyorum. Bu kadar sınırlı giysi ve ekipmanla karşılaştıkları sert koşulları hayal edebilmek bile neredeyse imkansız" şeklinde açıklama yaptı.


iPhone Kamera Ayarlarınızı Nasıl Korursunuz?iPhone Kamera Ayarlarınızı Nasıl Korursunuz?
iPhone Kamerasıyla Matematik Sorularını Çözüyor!iPhone Kamerasıyla Matematik Sorularını Çözüyor!
iPhone Kamerasını GoPro Action Olarak KullanmakiPhone Kamerasını GoPro Action Olarak Kullanmak

PAYLAŞ