DuckDuckGo: Google arama motorlarını istismara zorluyor - Haberler - indir.com

DuckDuckGo: Google arama motorlarını istismara zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın Avrupa kullanıcıları için yapmış olduğu arama motoru tercihi açık artırma sonuçları ile beraber gizlilik odaklı arama motoru şirketi olan DucDuckGo’yu oldukça rahatsız etti. Açık arttırma ile beraber büyük bir tepki veren şirket, Avrupa Komisyonu’nu bu uygulamayı ortadan kaldırmaya davet etti. ABD merkezli teknoloji şirketi Google, geçtiğimiz yıl tarihinin en büyük cezalarından birine maruz kalmıştı. Buna göre 434 milyar euroluk ceza alan Google, Android ekosistemindeki kullanıcılara farklı bir arama motoru tercihi sunmaması sebebiyle bu cezaya çarptırılmıştı. Google ise bu ceza sonrasında Avrupa’daki kullanıcılar için yeni bir hizmete başlamış ve kullanıcılara bir cihaz kurarken istedikleri arama motorunu seçebilme hakkı sunmuştu.

Google bu noktada kullanıcılara tüm arama motorları tercihini sunmadı. Şirket 3 ayda bir düzenlediği etkinlikler ile hangi arama motorlarının seçilebileceğini belirtti. Bu durumda ise şirketler, Google’a verdiği teklifler kapsamında seçiliyordu. Hangi arama motoru yüksek bir bedel öderse, listede yer alabiliyordu.

DuckDuckGo'dan DuckDuckGo'dan "Takip Edilmeme Kanunu" İsteği Geldi

Google’ın yeni açıklamaları DuckDuckGo’yu kızdırdı

Google’ın henüz saatler önce yaptığı açıklama ile Android kullanıcılarının hangi arama motorlarını seçebilecekleri belli oldu. Ancak bu açıklama ile beraber DuckDuckGo büyük bir tepki gösterdi. Google’ın sonuçlarını beğenmeyen DuckDuckGo, oldukça sert açıklamaları ile gündeme geldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Google’ın açık artırma uygulamasının aama motoru sağlayıcılarını farklı yönlere ittiğini belirtti. DuckDuckGo’ya göre arama motorları, Google’ın açık artırmasını kazanabilmek için karlarını maksimize indirmeye çalışıyor. Bu noktada ise kullanıcılar için bir dezavantaj ortaya çıkıyor. DuckDuckGo ise arama motoru sağlayıcılarının Google’ın bu uygulaması sebebi ile fazla reklam verip kullanıcı gizliliğini yok saydıklarını iddia ediyor.

DuckDuckGo tarafından devam edilen açıklamalara göre, açık artırmaları kazanamadıklarını öyle ki verdikleri teklifin rakiplerinden düşük olduğunu belirtti. 2014 yılından beri ciddi karlılık oranlarına sahip olduklarını belirten şirket, Google’ın açık artırmasını kazanmak için kullanıcılarını istismar etmeyeceklerini belirttiler. Yetkililer konu hakkında Avrupa Komisyonu’na bir talepte bulundular. Açıklamaya göre Google’ın açık artırma uygulamasının rekabet ortamını daha da zora soktuğunu ve bununla alakalı bir adım atarak bu uygulamanın son verilmesi gerektiği ifade edildi.


Gizlilik odaklı aramam motoru DuckDuckGo yükselmeye devam ediyorGizlilik odaklı aramam motoru DuckDuckGo yükselmeye devam ediyor
iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?

PAYLAŞ